Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svag form för många landslagsspelare - här är min trupp

Sundbergs blogg

Har sedan några veckor tillbaka hand om Svenskkollen här på Fotbollskanalen. Tycker mycket om den. Varje tisdag ska artikel ut om hur det gick i helgen för våra utlandsproffs. Det är kul att följa alla och man blir påläst.

Tänkte gå igenom veckans Svenskkollen som publicerades i går. Den är ju extra intressant med tanke på att Erik Hamrén tar ut playoff-truppen mot Danmark på fredag.

***

Om vi börjar med målvakter så har Andreas Isaksson varit bra i inledningen av den turkiska ligan men släppte i helgen in tre mål mot Besiktas. Robin Olsen och Kristoffer Nordfeldt var bänkade i sina lag.

***

För landslagets mittbackar var det också en jobbig helg. Erik Johansson var utanför Gents trupp för andra matchen i rad, Filip Helander var bänkad för andra matchen i rad efter att han gjorde misstag och blev utbytt i halvtid mot Sampdoria för tre veckor sedan och Mikael Antonsson var också bänkad.

Annons

Däremot debuterade Alexander Milosevic för Besiktas men han fick en del kritik i Turkiet. Så av de landslagsaktuella mittbackarna var det bara Andreas Granqvist som startade och gjorde det bra.

För ytterbackarna gick det något bättre, framför allt för Oscar Wendt som dock har varit utanför Hamréns trupp. Wendt gjorde mål mot Hertha Berlin och har spelat 90 minuter i samtliga elva ligamatcher. Han var även med när det blev en poäng mot Juventus i Champions League.

Martin Olsson spelade hela matchen när Norwich var nära att ta poäng borta mot Manchester City, men Touré avgjorde på straff i den sista minuten.

Pierre Bengtsson spelade också hela matchen när Mainz spelade 3-3 mot det tyska jumbolaget Augsburg.

Mikael Lustig var tillbaka i Celtics startelva och körde hela matchen mot Aberdeen som slutade 3-1. Lustig har nästan spelat varannan match, fem starter har det blivit den här säsongen.

Annons

***

Tycker att det ska bli spännande att se vilka Hamrén väljer. Det är intressant med Alexander Milosevic och Filip Helander.

Innan U21-EM hade inte Milosevic spelat något med Besiktas men var ändå Håkan Ericsons lagkapten och förstaval. Han blev även uttagen i Erik Hamréns trupp och startade i EM-kvalet mot Montenegro.

Under EM startade båda i premiären då Milosevic blev utvisad och eftersom han var avstängd i den andra matchen ersattes han av Baffo.

Mot Portugal var Milosevic tillbaka och då bänkades Helander.

Sedan skadade sig Baffo och Helander var tillbaka i startelvan i semifinalen och även i finalen, men byttes då ut i halvtid mot Baffo.

Efter sommaren var Milosevic fortfarande nummer ett hos Hamrén och togs ut i EM-kvalet mot Ryssland och Österrike.

Men sedan startade Helander två matcher och gjorde ett mål i Hellas Verona som är näst sist i Serie A och gick plötsligt före Milosevic.

Annons

Milosevic fick inte speltid mot Ryssland eller Österrike så han kan inte ha spelat bort sig från landslaget. Så vad hände? Var det så att Hamrén tyckte att Helander blev bättre än Milosevic efter två matcher?

Det som är intressant nu är att Helander har varit bänkad i klubblaget samtidigt som Milosevic startade senast.

***

Bland mittfältarna är Albin Ekdal långtidsskadad och Emil Forsberg spelade inte på grund av att han dragit ut en visdomstand.

Jimmy Durmaz är tillbaka från skada, började på bänken men hoppade in och gjorde ett mål för sitt Olympiakos.

Pontus Wernbloom startade och gick ut med fyra minuter kvar när CSKA besegrade Ufa med 2-0.

Kim Källström spelade som vanligt hela matchen men hans Grasshoppers har oväntat förlorat två raka matcher.

Abbe Khalili startade men blev utbytt när Mersin spelade.

Annons

Erkan Zengin spelade hela matchen när hans Trabzonspor spelade 2-2 mot Gaziantepspor där Daniel Larsson gjorde ett mål.

Sebastian Larsson började på bänken men hoppade in efter 64 minuter mot Everton. Då stod det 2-5 och matchen slutade 2-6 till Everton. ”Seb” har bara gjort tre matcher från start den här säsongen och Sunderland ligger näst sist.

***

Bland anfallarna hittar vi inte många som är heta.

Marcus Berg spelade hela 0-0-matchen mot AEK Aten men svensken har inte gjort mål på över två månader. Bergs två ligamål har kommit mot laget som är näst sist och mot laget som är trea från slutet.

Isaac Kiese Thelin var återigen utanför Bordeaux trupp och spelar division fyra-fotboll med reservlaget.

John Guidetti har ännu inte startat någon match i Celta Vigo och har på nio inhopp spelat 119 minuter.

Annons

Ola Toivonen var skadad och Zlatan Ibrahimovic bänkad hela ligamatchen men var med i tisdagens Champions League-möte med Real Madrid och fick bra betyg.

***

Utlandsproffs som gjorde det bra är Osman Sow som i helgen gjorde två mål och en assist för sitt Hearts som ligger tvåa i den skotska ligan.

Daniel Larsson som nu har gjort fler mål i Turkiet än vad hans brorsa Sam har gjort i Holland.

Dessutom är Johannes Hopf Sveriges formstarkaste målvakt tillsammans med Isaksson. I helgen höll Hopf nollan för fjärde gången och på sju matcher har han släppt in åtta mål vilket gör att han toppar målvaktsligan i Turkiet.

I Danmark går Bröndbys Johan Larsson och Johan Elmander bra. I helgen blev det två assist för Larsson och två mål för Elmander.

Och i MLS skickade Erik Friberg ut Steven Gerrards LA Galaxy.

Annons

***

Här är truppen som jag vill se mot Danmark:
Målvakter: Andreas Isaksson, Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt.
Försvarare: Mikael Lustig, Sebastian Larsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Erik Johansson, Mikael Antonsson, Martin Olsson, Oscar Wendt.
Mittfältare: Jimmy Durmaz, Robin Quaison, Kim Källström, Oscar Hiljemark, Oscar Lewicki, Pontus Wernbloom, Emil Forsberg, Erkan Zengin.
Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Emir Kujovic, John Guidetti.

Publicerad 2015-11-04 09:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto