Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trodde på bättre lag för Zeneli - och vann rätt spelare på Fotbollsgalan?

Sundbergs blogg

Gillar att Kerim Mrabti fick pris för årets nykomling på Fotbollsgalan. Sett över hela säsongen är det välförtjänt och därför fick han min röst.


Däremot kan man diskutera om det var rätt att ge Andreas Isaksson, Andreas Granqvist och Albin Ekdal pris för årets spelare. De är bäst i Sverige på sina positioner, men hur mycket har de utmärkt sig under 2015?

Under vinter/vår släppte Isaksson in flest mål i den turkiska ligan, var petad i en del matcher och hans Kasimpasa slutade på 13:e plats av 18 lag. Under hösten har det gått bättre, men i den förra ligamatchen var han utanför truppen och enligt honom själv berodde det på att tränaren ville vila honom. Vila efter tio omgångar?

I landslaget har Isaksson varit bra och sällan gjort misstag. Men Sverige gjorde ett svagt kval och slutade trea i sin grupp.

Annons

Andreas Isaksson är Sveriges bästa målvakt men tycker att den som utmärkt sig mest under året ska få priset och hade därför gärna sett Patrik Carlgren som årets målvakt. EM-guld, var bra i turneringen och räddade avgörande straffen. Dessutom bra i allsvenskan.

Samma med Andreas Granqvist som har varit okej i landslaget, trea i ryska ligan förra säsongen och är sämre den här säsongen.

Här hade jag gärna sett Andreas Johansson som en utmanare, men han var inte ens nominerad. Han flyttades ner som mittback och utan honom där hade inte IFK Norrköping tagit SM-guld.

Men det är klart att Granqvist är bättre än Johansson och det är det som juryn går på.

Albin Ekdal fick pris som årets mittfältare. Det var fullt förståeligt att han fick priset förra året. Men 2015 har inte varit lika bra. I landslagets tävlingsmatcher tog han tre segrar (Moldavien, Montenegro och Liechtenstein) och två förluster (Ryssland och Österrike), åkte ur Serie A med Cagliari, flyttade till Hamburg där han gjorde några matcher innan skadan.

Annons

***

Arber Zeneli var en av allsvenskans bästa mittfältare den här säsongen och han har kapacitet och kvalitet till att bli en väldigt bra spelare. Nu blir nästa steg Heerneveen och jag trodde faktiskt att mittfältaren skulle hamna i ett bättre lag när det var dags för en flytt.

Dels tror jag han hade klarat av att få speltid i ett bättre lag, dels är han en spelare som gör sig bäst i ett bra lag där han kan utmana och slå ut sin motståndare, precis som i Elfsborg. Heerenveen har haft en tung säsong i Holland och är tolva i ligan. Tre segrar på tolv matcher och det mot De Graafschap som ligger sist, Cambuur som är näst sist och Twente som är fyra från slutet. Vilket lag hade vunnit mellan Heerenveen och Elfsborg?

Trodde kanske att Zeneli skulle ha is i magen och stannat i Elfsborg och sedan siktat högre med tanke på att han hade ett år kvar på kontraktet och ett OS framför sig om ett halvår.

Annons

Hoppas verkligen att Zeneli får en bra utveckling i sitt nya lag för han kan, som sagt, bli en väldigt bra spelare. Det blir spännande att följa honom i Holland.

Publicerad 2015-11-11 12:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto