Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Glöm inte hylla Källström - och min drömgrupp

Sundbergs blogg

Vilken kväll det blev i Köpenhamn. Väldigt imponerande insats av Sverige i två matcher mot Danmark.

Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Emil Forsberg, Kim Källström, Oscar Lewicki och Zlatan Ibrahimovic. Så bra dom var. Och Erik Johansson som kastades in i hetluften när Mikael Antonsson gick sönder. Han gick in och levererade.

Zlatan gjorde elva av lagets 15 sista kvalmål och på de sista 22 matcherna har det blivit 23 mål. Otroligt. I Parken blev jag såklart imponerad över målen men även av ledaregenskaperna i att ta jobbet, spela för laget, vinna tillbaka bollen och leverera när det behövdes som mest.

Zlatans tre mål i playoff kom på fasta situationer, straff, hörna och frispark.

Många hyllar Lewicki. Med all rätt, för landskamperna mot Danmark var bra. Men tycker att en del glömmer att berömma Källström som gjorde sina bästa landskamper på länge och som i Köpenhamn räddade Sverige mitt i den danska anstormningen i början av matchen och som sedan var hjärnan bakom 1-0, han slog hörnan som han själv infört i landslaget. Därefter frispelade han Zlatan som var nära att göra mål.

Annons

Flytten till Schweiz och att få spela med Lewicki i landslaget har gjort gott för Källström. Kul att även han får spela EM i Frankrike, som kan bli avslutet i landslagskarriären.

Bendtner. Var han ens med?

Tycker att Yussuf Poulsen var bäst i Danmark. Tänk att han inte platsar i RB Leipzig. Ingen kul tågresa för honom med Emil Forsberg som sällskap till Leipzig i dag.

Forsberg levererade verkligen i playoff. Satte 1-0 och fixade straffen till 2-0 på Friends. I Köpenhamn ordnade han först hörnan till 1-0 och sedan frisparken till 2-0.

Erik Hamréns insats var också bra. Sebastian Larsson i stället för Jimmy Durmaz var med facit i hand rätt. Det var även rätt att ha två sittande mittfältare i stället för en som man haft tidigare, men det gav sig själv eftersom Oscar Lewicki kom in i stället för Albin Ekdal. Det gjorde att mittbackarna fick en skönare resa samtidigt som Christian Eriksen raderades.

Annons

Jädrar vad en del av spelarna är irriterade på media. Det visade sig efter slutsignalen.

Helt okej såklart att ge sin syn, men tveksamt fokus att som Lustig ta det i teve 30 sekunder efter slutsignalen.

Väldigt många spelare och ledare är ofta väldigt arga på media. Tills de erbjuds jobb där, som Dalkurds förre tränare Andreas Brännström skrev på Twitter.

Om man kollar på seedningen så är min drömgrupp: England, Ukraina och Nordirland.

Mardröm: Tyskland, Italien och Turkiet.

Men, Sverige kommer givetvis få möta Island.

Publicerad 2015-11-18 12:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto