Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svagt av Berget och Rosenberg - men PSG var för bra

Sundbergs blogg

Släkten är värst brukar det heta. Zlatan Ibrahimovic gjorde ett mål, var inblandad i två till och såg till att MFF måste ta minst en poäng borta mot Real Madrid för att nå Europa League. Det i en match där Markus Rosenberg är avstängd.

Paris SG är ett väldigt bra lag som kan gå långt i Champions League och om du möter ett så bra lag måste du vara fokuserad, speciellt i början av halvlekarna. Det var inte Malmö FF. PSG satte 1-0 efter bara tre minuter och 3-0 kom fyra minuter in i andra halvlek. Slarvigt av hemmalaget.

Och om man ska ha minsta lilla chans mot ett så bra lag kan man inte missa rena frilägen som Jo Inge Berget eller straffar som Markus Rosenberg. Man måste ta tillvara på sina chanser.

Vi var många som undrade hur MFF-fansen skulle ta emot Zlatan Ibrahimovic. Skulle han hyllas? Känslan på tisdagens presskonferens var att Zlatan själv var nyfiken på vilket välkomnande han skulle få. Svaret: en applåd när hans namn ropades upp i högtalarna när han inte var på planen och en fin stående ovation när han med fem minuter kvar av matchen lämnade planen.

Annons

För sitt lag imponerade MFF-fansen igen och gjorde sitt för att lyfta sina spelare. Men skillnaden mellan lagen var för stor. PSG var för bra. 5-0 talar sitt tydliga språk. Malmö hade ingen chans.

Rutinerade Kari Arnasson saknades, Vladimir Rodic var återigen för svag på den här nivån, Oscar Lewicki gick inte att känna igen från de fina insatserna i landslaget och även om Franz Brorsson kommer att vara nyttig för MFF i framtiden så märktes det att han och Pa Konate inte har spelat jättemycket i år och när det är två av fyra försvarsspelare så är det klart att är ett svaghetstecken mot ett av världens bästa lag.

På de två senaste CL-matcherna har MFF en målskillnad på 0-9 och sammanlagt efter fem omgångar är den 1-13. Malmö kunde haft mer flyt med lottningen för man är faktiskt i en av de tuffaste grupperna.

Annons

Mot PSG startade Malmö FF med fem egna produkter och av alla Champions League-lag är det bara Barcelona som kan visa upp något liknande. På bänken satt ytterligare två egna produkter. Imponerande!

Simon Kroon var tillbaka på bänken efter en märklig utfrysning av Åge Hareide och mittfältaren kom in när tränaren gjorde sitt andra byte. Varför fick han vara med nu men inte tidigare?

Publicerad 2015-11-25 22:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto