POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tufft för guldspelarna som lämnade MFF - så går det för alla

Malmö FF tog SM-guld-guld 2013 och 2014. Vad hände med alla som lämnade efter att ha vunnit allsvenskan? Några såldes för stora pengar, en del sökte lyckan på annat håll, andra lånades ut eller hoppade av. De flesta som gjorde det bra i MFF och nu befinner sig ute i Europa har en sak gemensamt och det är att fotbollslivet är tuffare nu.

Tokelo Rantie
Lämnade innan guldet var klart. Såldes i augusti 2013 till oligark-ägda Bournemouth i den engelska andradivisionen för ungefär 35 miljoner kronor. Har gjort 42 matcher (14 från start, alla under första säsongen). Efter avancemanget till The Championship har det blivit lite speltid. Senaste starten var i maj 2014. Nu är laget på 18:e plats i Premier League. I högsta serien har det blivit ett inhopp på 11 minuter.

Jiloan Hamad
Lämnade som Bosman efter guldet 2013. Gick till Hoffenheim. Har gjort åtta matcher (en från start). Lånades i januari 2015 ut till Standard Liege och där blev det sex inhopp innan han drabbades av en knäskada. Är nu tillbaka och har tränat i två veckor. Hoffenheim är sist i Bundesliga.

Ivo Pekalski
Lämnade som Bosman och gick till Häcken. Har haft problem med skador och inte lyckats hitta tillbaka till den fina formen från 2010. På två allsvenska säsonger i Häcken blev det 30 matcher (21 från start). Nu letar han efter ny klubb.

Rikard Norling
Hoppade av som tränare efter guldet 2013 och gick till Brann. Åkte ur högsta ligan i Norge och fick sparken efter en dålig start i näst högsta ligan.

Erik Friberg
Såldes i januari 2014 till Bologna för ungefär 5 miljoner kronor. Hade det svårt med speltid och gjorde sju matcher (fem från start) innan han bröt kontraktet efter ett år då laget åkte ur Serie A och sedan missade klubben att registrera mittfältaren i Serie B. Gick till Esbjerg där han var i ett halvår och gjorde 13 matcher (tolv från start) innan flyttlasset gick till Seattle. Spelade ganska mycket i år och gjorde 16 matcher (14 start). Matchhjälte i kvartsfinalen mot New York Red Bulls. Åkte ut i semifinal.

Johan Dahlin
Såldes i januari 2014 till Genclerbirligi för 5 miljoner kronor. Given etta där och gjorde 20 ligamatcher – var även med i landslaget – innan han gick vidare till Midtjylland. Började bra och gjorde bland annat en imponerande insats mot Southampton i CL-kvalet. 14 ligamatcher innan han skadade sig.

Dardan Rexhepi
Gick till BP i januari 2014. Gjorde fem mål på 27 matcher (24 från start). BP åkte ur och anfallaren gick till Häcken. Där gick det tungt och blev ett mål på åtta matcher från start.

Benjamin Fadi
Lånades ut till Värnamo i februari 2014 efter att bara gjort två allsvenska inhopp med MFF 2013. Gjorde fem mål på 21 matcher från start innan han inför 2015 lånades ut till Mjällby. Där gick det inte lika bra med bara ett mål på åtta startmatcher.

Miiko Albornoz
Såldes i juni 2014 till Hannover för 15 miljoner kronor. Är given som vänsterback och har sammanlagt gjort 39 matcher (36 från start) i laget som är på 15:e plats i Bundesliga. Är även med i Chiles landslagstrupp.

Pontus Jansson
Lämnade i augusti 2014, en månad innan han blev Bosman så MFF fick något mindre än utbildningsbidraget som i vanliga fall är på ungefär 4,5 miljoner kronor. Har bara gjort tio matcher (sju från start). Har suttit mycket på bänken och även haft en del problem med skador. Laget ligger nia i Serie A.

Petter Thelin
Var en truppspelare, men lämnade i november 2014 MFF efter att inte gjort någon allsvensk match. Hade varit utlånad till Limhamn/Bunkeflo och Skellefteå när han återvände till Kramfors-Alliansen i Division 3 där det i år blev 26 mål.

Magnus Eriksson
Lämnade i december 2014 för Guizhou Renhe FC för ungefär 15 miljoner kronor. Fick inte spela mycket och gjorde bara sju ligamatcher (sex start) utanatt göra poäng innan han ett halvår senare bröt kontraktet och skrev på för Bröndby. Där fick han mycket speltid i början men har fått sitta på bänken en del den senaste tiden. Sammanlagt har det blivit ett mål på 14 matcher (elva från start) i Danmark. Sex matcher i Europa League (fyra start).

Simon Thern
Lämnade som Bosman i december 2014 och gick till Heerenveen. Fick mycket speltid första säsongen men den senaste månaden har han varit utanför startelvan. Har sammanlagt gjort sju mål på 30 ligamatcher (26 från start). Heerenveen är tolva i ligan.

Ricardinho
Lämnade som Bosman i december 2014. Gick till Qabala, som är tvåa i Azerbaijan. Tolv ligamatcher (elva från start). Elva starter i Europa League där laget är i gruppspel.

Matias Concha
Slutade efter säsongen 2014.

Markus Halsti
Lämnade som Bosman i januari 2015. Skrev på för DC United där han oftast varit i startelvan. I år blev det 17 matcher (15 från start). Bänkad i tio matcher. Åkte ut i semifinal i MLS.

Emil Forsberg
Lämnade i januari 2015 för spel i RB Leipzig för ungefär 35 miljoner kronor. Given i laget och är viktig i offensiven. Har gjort fem mål och sex assist på 27 ligamatcher (26 från start). Missade uppflyttning första året men nu ser det bra ut då laget är två på samma poäng som ettan. Känns given i landslaget efter två bra playoff-matcher mot Danmark.

Isaac Kiese Thelin
Såldes i januari 2015 för ungefär 35 miljoner kronor. Ett mål på 15 matcher (tolv från start) första säsongen. I år har det bara blivit fem matcher (två start) och har sedan en tid tillbaka varit utanför truppen och spelat division fyra-fotboll med reservlaget.

Sixten Mohlin
Var truppspelare och talang i MFF när han i januari 2015 lånades ut till Västerås. Där fick han inte mycket speltid och är nu på lån i Kristianstad.

Alexander Blomqvist
Gjorde ett inhopp 2013 och lånades i januari 2015 ut till Värnamo där han var given och gjorde 30 matcher från start.

Petar Petrovic
Lånades i januari 2015 ut till Värnamo. Hade svårt att ta en plats och återvände i somras när avtalet gick ut.

Amin Nazari
Lånades i februari 2015 ut till Fredrikstad. Var given där och gjorde 26 matcher (24 från start). Laget slutade 12:a i näst högsta serien.

Johan Hammar
Följde i mars 2015 Nazaris fotspår och lånades ut till Fredrikstad. Även han var given och gjorde 23 matcher (20 från start). Laget slutade 12:a i näst högsta serien.

Piotr Johansson
Gjorde två matcher i MFF 2014 och lånades i mars 2015 ut till Ängelholm. Där blev det sex mål och fyra assist på 19 matcher från start.

Filip Helander
Lämnade i juli 2015 med ett halvår kvar på kontraktet. Såldes till Hellas Verona för knappt 4 miljoner kronor. Har gjort åtta matcher (fem från start, sex på bänken och två utanför truppen). Ett mål. Laget är näst sist i ligan.

Erik Johansson
Lämnade i juli 2015 för ungefär 15 miljoner kronor. Har gjort åtta ligamatcher (sex från start). Börjat på bänken tre gånger och även varit utanför truppen några gånger). En av anledningarna till att mittbacken valde Gent var Champions League, men där har han efter fem omgångar inte gjort en match. Gent leder den belgiska ligan.

Robin Olsen
Lämnade i juli 2015 för spel i Paok och MFF fick drygt 6 miljoner kronor. Förstamålvakt i början och stod sju ligamatcher och lika många framträdanden i Europa League. Sedan en tid tillbaka bänkad.

Publicerad 2015-11-25 kl 11:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto