Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ÖSK:s pris på Kamara - inte överens med MFF

Sundbergs blogg

Malmö FF är på jakt efter en ny anfallare och vill ha Alhassan “Crespo” Kamara. Det ville man redan i maj men då var anfallaren skadad och affären lades på is.


Nu är han frisk och MFF är överens med Kamara om hans personliga avtal. Däremot är man inte överens med Örebro. Hör att ÖSK vill ha 10 miljoner kronor för sin anfallare och sett till hans skadehistorik, att det var ett år sedan han spelade en tävlingsmatch och att han har ett år kvar på kontraktet är det ett vågat spel av MFF:s sportchef Daniel Andersson om han betalar det.

Örebro ser säkert sin chans och vet såklart att Malmö FF har en hel del pengar, men tror inte att MFF vill lägga så mycket och det är där parterna är nu. Malmö vill, vilket man kan förstå, betala mindre än vad ÖSK vill ha och förhandlingar pågår.

Annons

Visst, säsongen 2014 gjorde “Crespo” 14 mål på 19 seriematcher (14 från start) så det är klart att han har kapacitet att förstärka MFF. Då hade det kanske varit förståeligt med 10 miljoner, men det var ändå ett år sedan och sedan dess har han haft en benskada och har inte spelat.

Säsongen 2014 gjorde Malmö FF flera imponerande värvningar som Markus Rosenberg, Anton Tinnerholm och Isaac Kiese Thelin. Men 2015 var inte lika bra med spelare som Yoshimar Yotun och Felipe Carvalho visade svagheter, Tobias Sana hade det svårt, Nikola Djurdjic började bra men tappade, Magnus Wolff Eikrem satt mest på bänken, Andreas Vindheim såg vi inte mycket av och Erik Andersson var inte bäst i Youth League-laget. Däremot gjorde spelare som Oscar Lewicki och Jo Inge Berget det bra.

Nu gäller det att hitta rätt igen. Om Alhassan “Crespo” Kamara är rätt? Ja, men inte för 10 miljoner. Visst, kapacitet finns och det kan bli bra, men det är en hög summa och ett vågat spel att ta in en spelare som har varit borta i ett år.

Annons

MFF vill göra det bättre än förra säsongens femteplats och då gäller det att värva smart och bra. Så för Malmös skull är det bara att hoppas att sportchefen Daniel Andersson är bra vid förhandlingsbordet för Örebro har gått ut hårt.

Publicerad 2016-01-06 23:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto