Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svensson bäst - men ingen närmade sig EM

Sundbergs blogg

Tempo, tajming och rörelse var inte alls bra. Dålig nivå helt enkelt. Det är tidigt på året men man hade ändå hoppats att någon eller några skulle imponera, men det var det ingen som gjorde.


Gustav Svensson var bäst utan att glänsa. Men för att ta sig till EM-truppen behöver man höja sig mer över mängden och visa en högre nivå, därför var det ingen som närmade sig sommarens mästerskap även om Svensson säkerligen finns med i tankarna vilket han även lär ha gjort innan matchen.

För en defensiv mittfältare var det inte en jättesvår match mot ett blekt Estland. Och även om Svensson utmärkte sig mest så var det inte så att han körde om andra defensiva mittfältare som Oscar Lewicki eller Pontus Wernbloom.

Kim Källström, Oscar Lewicki och Albin Ekdal, om han hinner hitta form efter skada är givna i EM. Pontus Wernbloom är efter den trion. Sedan hoppas Erik Hamrén på Rasmus Elm. Bakom jagar Gustav Svensson och Oscar Hiljemark.

Annons

I anfallet var vi nyfikna på fjolårets skyttekung Emir Kujovic. Men han klarade inte heller av att ta ett kliv närmare EM. Nivån var inte tillräckligt bra och han missade två jättelägen. För att närma sig en EM-trupp hade Kujovic behövt överglänsa de andra anfallarna och sätta ett mål, men faktum är att Gustav Engvall och Mikael Ishak var minst lika bra.

Engvall och Ishak kom in i halvtid och tog för sig. Båda var rörliga och bra på att hålla fast bollen. Engvall svarade för förarbetet till Ishaks 1-1-mål. Och Ishak var även nära att sätta 2-1, men nicken tog i ribban.

Sverige startade med fyra centrala mittfältare och det märktes. Marcus Rohdén och Viktor Claesson var inte bekväma som yttermittfältare.

Nicklas Bärkroth och Kerim Mrabti kom in i halvtid. Det gjorde att Sverige fick ett bättre kantspel vilket var viktigt för offensiven.

Annons

Tycker även att Emil Salomonsson gjorde ett helt okej inhopp och var bättre än Anton Tinnerholm.

Var nyfiken på att se Karl-Johan Johnsson, men han vill nog glömma matchen. Målvakten gjorde ett par darriga ingripanden. I den första halvleken missbedömde han ett inlägg och det var väldigt nära att bli 0-1 och i andra halvleken satte han bland annat ett uppspel rakt på motståndarnas anfallare.

Så för att sammanfatta: Svag match. Dålig nivå, tempo, tajming och rörelse vilket dock inte är konstigt med tanke på att det är tidigt på året. Inga spelare höjde sig över mängden och närmade sig EM. Gustav Svensson var bäst utan att glänsa.

Emir Kujovic missade två jättelägen, men tyngst var det nog ändå för Sebastian Eriksson som direkt efter att han hoppade in gjorde ett felpass så att en motståndare blev fri och satte 1-0.

Annons

Till sist: Det såg inte bra ut med Kerim Mrabti och det är alltid obehagligt med knäskador. Hoppas att det inte är allvarligt och att han snabbt är tillbaka.

Publicerad 2016-01-06 20:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto