Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför överraskar MFF:s tränarval

Sundbergs blogg

Kasper Hjulmand var etta och Morten Wieghorst tvåa på Malmö FF:s tränarlista.
Men det blev Allan Kuhn som presenterades.
På förhand en större vinst för dansken än för MFF.

När det blev klart att Åge Hareide skulle lämna Malmö FF gick klubben för Kasper Hjulmand. Tränaren var intresserad men när Nordsjälland fick nya investerare valde han pengar och stannade i Danmark. Då gick MFF för Morten Wieghorst och hade innan julafton ett möte, men även där blev det ingen överenskommelse.

Efter ett par motgångar gick frågan till Allan Kuhn. En 47-åring som inte varit huvudtränare sedan 2011. Då var han i Midtjylland, gjorde ett svagt avtryck och hoppade själv av.

Det säger sig själv att det är en chansning av sportchefen Daniel Andersson. På förhand är det här en större vinst för Allan Kuhn än vad det är för Malmö FF. Det överraskar att en skandinavisk storklubb som Malmö FF inte har lyckats hitta ett större namn. Att det dröjde till den 8:e januari är ett tecken på att det har varit en del att göra för Daniel Andersson.

Annons

I Danmark beskrivs Kuhn som en väldigt bra assisterande tränare som är bra på att motivera sina spelare och som står för en passningsinriktad fotboll.

Men efter misslyckandet i Midtjylland är frågan om han är en bra huvudtränare, speciellt om han är redo att leda en av Skandinaviens största klubbar där allt handlar om att vinna. Det är ett frågetecken och man undrar varför ingen dansk klubb har plockat honom som huvudtränare efter 2011.

Kuhn har en stark koppling till Erik Hamrén och det är ingen vild gissning att Daniel Andersson har hört sig för med den svenske förbundskaptenen.

Kuhn hade Hamrén mycket under sin tid som spelare i Örgryte och var även assisterande tränare till Hamrén i Ålborg.

Dansken hade kontrakt med Ålborg vilket betyder att MFF har köpt loss honom.

Känslan är att det finns starkare tränarnamn i Sverige men att Malmö har fastnat för danska tränare och tror att det är den bästa vägen att gå till att bli ett mer spelande lag.

Annons

Chansning, vågat spel och överraskande samtidigt som det är ett spännande skifte att gå från ett norskt tränarskap med rakt spel till mer bollhållande och danskt tränarskap.

Publicerad 2016-01-08 14:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto