Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Claesson bäst men förvånad om någon får EM-plats

Sundbergs blogg

Viktor Claesson platsade inte i U21-landslagets trupp – men mot Finland på januariturnén var han bäst.


Sverige vann en match och spelade en oavgjord på januariturnén. Ingen spelare lär ha närmat sig EM-truppen med stormsteg men om nu någon får åka med till sommarens mästerskap så lär det bero på insatser i klubblag mer än vad man gjorde i Abu Dhabi.

Så som läget ser ut nu blir jag förvånad om någon från januaritruppen får åka med till EM, men om det var någon som visade att han åtminstone borde finnas med i tankarna så var det Viktor Claesson. Om han gör en grym vår i allsvenskan så kanske.

Claesson var bäst i segermatchen mot Finland. Drivet, blicken, tempot och modet var bra och han visade att han kan explodera och avgöra.

Annons

Bäst mot Finland på januariturnén men platsade inte i U21-truppen. Konstigt, men i och med det känns det nog ganska hopplöst för honom att slå sig in i en EM-trupp. Och det finns ju faktiskt en del spelare ute i Europa som i dagsläget är snäppet vassare, som Sam Larsson, Robin Quaison och Simon Gustafson, för att ta tre exempel.

Gustav Svensson var den som utmärkte sig mest mot Estland och gjorde det även helt okej i 45 minuter mot Finland. Han var stabil men lite för temposvag och som helhet borde det inte räcka för att slå sig in i sommarens trupp när konkurrensen är Kim Källström, Albin Ekdal, Oscar Lewicki, Oscar Hiljemark och Pontus Wernbloom, samt eventuellt Rasmus Elm.

Emir Kujovic då? Han är nog på gränsen men av det han visade på januariturnén är jag tveksam. Vet att det är tidigt på året men Kujovic såg inte så vass ut. Missade två jättelägen mot Estland och gjorde ett enkelt mål mot Finland. Frågan är om han håller mot så bra lag som Sverige ska möta i EM? Han har ännu inte bevisat på en högre nivå och frågan är om han hinner göra det innan Erik Hamrén tar ut truppen?

Annons

Marcus Rhodén gjorde det bra mot Finland på det centrala mittfältet och det var synd att han fick spela på en kant mot Estland. Hade velat se mer av honom centralt. Tror att han kan bli väldigt bra.

Patrik Carlgren hade inte så mycket att göra men räddade Sverige i början av matchen och ingav trygghet under resten av tiden han var på planen. AIK-målvakten gick före Karl-Johan Johnsson i playoffmötet med Danmark och det har nog inte förändrats efter januariturnén.

Emil Salomonsson var bra förra säsongen, gjorde det även bra på januariturnén och borde ha gått om Anton Tinnerholm.

Möjligtvis Claesson alltså, annars tycker jag inte att någon annan i januaritruppen visade att de har egenskaper som sticker ut och gör att man ska vara med i EM.

Däremot visade några av de yngre som Adam Lundqvist och Melker Hallberg upp spännande egenskaper och det ska bli kul att följa deras framfart i allsvenskan.

Annons

Dessutom kan det bli en spännande OS-trupp.

Publicerad 2016-01-10 19:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto