Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hiljemark borde vara med i diskussionen om startplats i EM

BÅSTAD. Som väntat blev det en landskamp med svagt tempo, spelare som var rädda för att göra misstag, spelare som inte ville åka på någon skada. Men gillade ändå några saker.

Oscar Hiljemark skulle egentligen ha börjat på bänken då Erik Hamrén från början valde ett centralt mittfält med Kim Källström och Pontus Wernbloom. Men Hiljemark kastades in i stället för Källström och visade att han borde gå före Wernbloom.

Hiljemark ville visa upp sig, ville ha mycket boll, ville framåt. Han fördelade bollar, oftast framåt i banan, och sprang mycket.

Diskussionen om vem som ska starta till höger på mittfältet handlar om Sebastian Larsson och Jimmy Durmaz, men tycker att Hiljemark borde vara med i det snacket.

Tycker inte någon av Larsson eller Durmaz riktigt tog chansen och visade att man ska ha en startplats. Nu kan Hamrén välja som han vill där utan att bli ifrågasatt. Tror att förbundskapten värderar att det är viktigt med en bra defensiv och ett hårt arbete mot Irland och det talar för Larsson. Tycker dock att det syntes att Larsson kommer från en tuff säsong där han inte hade spelat 90 minuter sedan i oktober, och att Durmaz ligger före rent formmässigt. Men återigen: Hiljemark borde vara med i diskussionen.

Andreas Isaksson hade inte spelat tävlingsmatch på länge, men det syntes inte. Målvakten gjorde ett par fina räddningar mot Slovenien, bland annat på ett friläge, efter att Andreas Granqvist tappat markering, och på ett skott strax utanför straffområdet.

Victor Nilsson Lindelöf spelade mittback i första halvlek och högerback i andra. Som mittback var han lagets bästa försvarare. Väldigt bra med bollen, löste situationer och höll den hela tiden inom laget. Som högerback plockade han bort Sloveniens skicklige Kevin Kampl.

Satte trea i betyg på Hiljemark, Isaksson, Lindelöf och Forsberg. Tvåor på resten. Om det hade varit en EM-match hade någon fått fyra, förmodligen Isaksson, och ett par hade nog åkt på en etta. Men nu var det i ett genrep till genrepet mot Wales.

I förra veckan var Wernbloom kritisk till sina insatser i landslaget och det lär inte ha ändrats efter matchen mot Slovenien. Tycker Wernbloom har blivit mer och mer begränsad och destruktiv för varje år som gått. Mot Slovenien ville han, som vanligt, vara en tuff bollvinnare, det funkade ibland men för ofta blev det över gränsen så att han drog på sig frisparkar i farliga lägen. Mot ett bättre motstånd kan det straffa sig. På det sättet känns han som en risk.

Isaac Kiese Thelin gjorde också en svag insats, men då måste man tänka på att han har kommit tillbaka från skada och är matchotränad. Dessutom är han inte med i EM-truppen. Det viktigaste för honom var att få spela igen på den här nivån.

Publicerad 2016-05-31 kl 12:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons