Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spännande med Eriksson och Lindgren - stannar Lewicki och Claesson?

Sundbergs blogg

Är i en stuga i Rättvik och vilar efter EM-jobb. Dalarna är helt okej men i nästa vecka blir det äntligen Bohuslän. Sjö mot hav. Bra byte.

I helgen drar äntligen allsvenskan igång igen. Det har hänt en del saker under uppehållet. Bland annat har Häcken värvat Rasmus Lindgren vilket känns som ett bra nyförvärv. En bra bollspelare med fin teknik, passningsspel och spelförståelse. Kommer med erfarenhet från spel i Ajax, Groningen och Red Bull Salzburg där han har vunnit titlar. Har aldrig spelat i allsvenskan och är nu hungrig.

Marcus Antonsson har flyttat till Leeds. Tung förlust för Kalmar FF. Gillar Antonsson som har varit väldigt vass i år, inte bara för alla mål han har gjort utan även för hur han utvecklats i spelet.

Nu kommer han till en minst sagt stökig klubb i The Championship och där gäller det att ta för sig. Äta eller ätas. Hoppas att Antonsson grejar det för han är en spännande spelare.

Annons

AIK har blivit av med Carlos Strandberg och det är också en tung förlust. Nu måste Denni Avdic kliva fram.

Djurgården har värvat Magnus Eriksson och det känns väldigt spännande. Kul att han är tillbaka i allsvenskan efter att inte ha lyft i Kina eller Danmark. Innan det var han en viktig spelare i Malmö FF och vann två SM-guld.

Egentligen har han inget att bevisa i allsvenskan då han redan har tagit två guld och öst in mål och assist (12 poäng 2014, 25 poäng 2013, 15 poäng 2012, 20 poäng 2011), men ändå blir det stor press och han måste leverera med tanke på kopplingen till MFF och AIK. Därför är det ett vågat steg, både för Eriksson och för Djurgården.

Sedan har Guillermo Molins flyttat till Kina, Jacob Rinne till Belgien, Runar Mar Sigurjonsson till Schweiz, David Moberg Karlsson till IFK Norrköping.

Annons

Det är ett tag kvar innan fönstret stänger och det lär hända en hel del. Tror till exempel Malmö FF:s plan har varit att sälja Oscar Lewicki i sommar, och det återstår att se om det påverkar att han hade ett ganska tungt EM. Stannar Victor Claesson och Marcus Rohdén i Elfsborg? Omar Colley och Sam Johnson i Djurgården? Emir Kujovic i IFK Norrköping? Astrit Ajdarevic i Örebro? Stefan Silva i Sundsvall?

En del frågetecken och klubbarna har säkert en hel del att göra.

Hoppas att de yngre förmågorna i allsvenskan fortsätter att ta kliv. Tänker bland annat på Alexander Isak, Christos Gravius, Anton Saletros, Jesper Karlsson, Patrik Karlsson Lagermyr, Jordan Larsson. För att nämna några.

Publicerad 2016-07-07 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto