Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pepe borde ligga bra till för Guldbollen

Sundbergs blogg

Tänk att Portugal vann en EM-final mot Frankrike. I Frankrike. Större delen av matchen utan Ronaldo. Otroligt imponerande.

Man kan se tillbaka på den sista omgången i gruppen när Island gjorde 2-1 i den 93:e minuten mot Österrike, ett mål som tog Portugal till en enklare sida i slutspelet, menar många. Men är själv inte övertygad om att Polen och Kroatien, som Portugal slog ut, är enklare än Island och Irland, som Frankrike besegrade. Det var först i semin som Frankrike imponerade genom att slå ut Tyskland.

Vinner du EM är du bäst, så enkelt är det, vilken sida du än har varit på i slutspelet. För någon gång på vägen till titeln måste du ställas mot ett väldigt bra lag.

Portugal hade ett väldigt bra kollektiv. Om någon tappade bollen gjorde alla allt för att snabbt få ihop sitt lag och ligga på rätt sida. Varje gång. Offensiva individualister som Ronaldo anpassade sig och gjorde bra försvarsinsatser.

Annons

Tycker att Portugal växte i EM när Renato Sanches kom in från start. Är imponerad av 18-åringen som visade upp en bra känsla, blick och arbetskapacitet.

En annan i Portugal som imponerade och var en av turneringens bästa spelare var Pepe. Han var ovärderlig. En ledare. Styrde backlinjen. Vann dueller.

Den här säsongen har Pepe vunnit EM och Champions League, han har varit bra i båda turneringarna och borde ligga bra till för att få Guldbollen, med samma tänk som gav Cannavaro utmärkelsen 2006. Då hade den italienske försvararen vunnit VM och Serie A och det var tio år sedan en defensiv spelare fick utmärkelsen.

Annars lär Ronaldo ligga bra till. Förutom allt han har vunnit och alla mål han har gjort imponerade han som en ledare i EM.

Andra spelare som gladde i Portugal var målvakten Rui Patricio (grym i finalen), William Carvalho och Nani. Nani är en spelare som har utvecklats från att ha sprungit på en kant och kört överstegsfinter till att nu vara en ledare och lagspelare.

Annons

Nästa mästerskap hoppas jag att spelarna inte är lika slitna som i årets EM. För det har gjort att kvaliteten blivit sämre.

Publicerad 2016-07-11 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto