Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Drömde om Zlatan - men nu är landslagstruppen en av tidernas märkligaste

Sundbergs blogg

En svensk OS-trupp där ingen var med i EM och där bara fyra var aktuella.
Håkan Ericson hoppades få åka till Brasilien med Zlatan Ibrahimovic men åker nu i stället med flera spelare som är bänkade i allsvenskan.

Friidrottare, golfare med flera måste kvala in till OS. Som lag har det svenska fotbollslandslaget gjort samma sak men det har verkligen inte flera av spelarna i truppen gjort.

Kalle Anka-turnering, har IFK Göteborgs sportchef Mats Gren och Häckens sportchef Sonny Karlsson sagt.

Spelare och klubbar har ratat turneringen och när Håkan Ericson nu har tagit ut den svenska landslagstruppen så får spelare som är bänkade i allsvenskan åka med och bland reserverna finns spelare från U19-lag och även som är bänkade i superettan. Frågan är om inte fler klubbar nobbar Håkan Ericsons OS-lag efter att ha sett truppen? Min gissning är att det blir fler avhopp.

Annons

Jag vet ingen som har fått nobben lika många gånger som Håkan Ericson. Han drömde om att åka till OS med Victor Nilsson Lindelöf, Zlatan Ibrahimovic, Ludwig Augustinsson och John Guidetti. Men när han nu har presenterat truppen ser vi ingen av de fyra. Faktum är att ingen från EM-truppen är med i OS utan det kan nog vara en av de märkligaste trupperna vi har sett i ett svenskt landslag. Om man ska hitta något positivt är det att flera andra lag i OS också ser svaga ut.

OS-truppens största stjärnor heter Alexander Fransson, Alexander Milosevic, Robin Quaison och Abbe Khalili.

För ett år sedan fick inte Fransson plats i U21-landslaget. Men efter guldet med IFK Norrköping, flytten till Basel där han har fått en hel del speltid och gjort det bra var han reserv i sommarens EM-trupp och är högaktuell för att ta en plats i Janne Anderssons nya landslag. Nu ska han bära landslaget i OS.

Annons

Milosevic var högaktuell för EM men skadade sig vilket gjorde att han missade mästerskapet. Hade det tungt i Besiktas och lånades ut till Hannover som åkte ur Bundesliga. Är nu tillbaka i Turkiet.

Quaison var med i en av Erik Hamréns EM-kvaltrupper. Har fått mycket speltid i Palermo men inte varit helt given i startelvan.

Khalili har också varit med i Hamréns kvaltrupper men fick inte åka med till EM. Mycket speltid i Mersin som ska spela i den turkiska andraligan.

Från kvartetten var de tre sistnämnda med i det framgångsrika U21-landslaget.

Det var även Simon Tibbling och Mikael Ishak som båda är med i OS-truppen.

Resten av OS-gänget?

Några som är med i det nya i U21-landslaget och en del som nyligen har debuterat där.

Sedan går vi ännu längre bak.

Där, bland utespelarna i ett svenskt OS-landslag, hittar vi spelare som är bänkade i Östersund, Kalmar FF och Djurgården.

Annons

Bland reserverna en spelare från IFK Göteborgs U19-lag och två som spelar ungdomsfotboll i England.

Det var anmärkningsvärt att Håkan Ericson bara hade två målvakter i sin bruttotrupp. Sedan flyttade Jacob Rinne till Belgien och så var det bara en OS-målvakt kvar. Men då fick Sverige dispens att ta ut två till.

Nu har Ericson tre målvakter där en är i The Championship-klubben Nottinghams U21-lag, den andre är reservmålvakt i Molde och den tredje som är reserv har inte stått en enda match i Gais i superettan.

Gillar att spelare som har gjort det väldigt bra i allsvenskan belönas och därför är det kul att Astrit Ajdarevic får chansen, samtidigt är det lite anmärkningsvärt att han får plats som en av tre överåriga.

Kommer främst hålla ett öga på Alexander Fransson, Robin Quaison och Jordan Larsson. Fransson och Quaison är spännande och har positioner som är öppna i det riktiga landslaget. Larsson är framtiden och det känns som han blir bättre och bättre för varje allsvensk omgång.

Annons
Publicerad 2016-07-15 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto