Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Gustafson kan lyckas i Torino - men det finns frågetecken

Härligt att vara tillbaka på jobbet efter fem veckors semester. Det blev en rolig start med Djurgården-IFK Göteborg på Tele 2 och sedan med i Fotbollsmåndag på C More där vi snackade Silly Season. Kul att kunna brejka två nyheter i direktsändning, dels avslöjandet att AIK vill ha Alexander Farnerud, dels att Samuel Gustafson var på väg till Torino.

ANNONS

I dag gick nyheten om Gustafson in och han är nu helt klar för Torino. Han har förutsättningar att lyckas, men det finns några frågetecken.

Inför den här säsongen har Torino redan värvat flera offensiva spelare, som Adem Ljajic och Iago Falqué från Roma. Så det kan bli tufft att ta en plats direkt. Det är bara att kolla på Pontus Jansson som är i samma klubb och för honom har det blivit 13 ligamatcher på två år och det är först nu när man har sålt Kamil Glik som det är tänkt att man ska satsa på den svenske mittbacken. Minns även när Melker Hallberg lämnade Kalmar FF för Udinese. Det steget blev för stort och efter utlåningar till Vålerengen och Hammarby är han nu i Serie B-laget Ascoli.

Oscar Hiljemark klarade av steget till Serie A, men det var till ett sämre lag än Torino och då hade svensken med sig internationell erfarenhet från spel i PSV Eindhoven.

ANNONS
Samuel Gustafson har varit väldigt bra i allsvenskan och precis som tvillingbrorsan Simon är han en skicklig spelare med bra teknik och spelförståelse. Förra säsongen flyttade Simon till Feyenoord och efter en fin start i Holland blev det efter ett tag tyngre och under hösten hamnade han på bänken. När det blåser motvind gäller det att ha ett bra psyke.

För Häcken är det en tung förlust. Samuel har varit en av lagets bästa spelare och det blir svårt att fylla den luckan.

***

Vad gäller Alexander Farnerud så har han träffat AIK. Farnerud är klubblös efter att kontraktet gått ut med Samuel Gustafsons nya klubb Torino. Återstår att se om det blir en övergång.

***

Det kommer helt säkert att bli fler övergångar innan transferfönstret stänger. Pratade i Fotbollsmåndag om att Gif Sundsvall vill ha en anfallare som är bra i djupet och en ytter. Att IFK Norrköping är klara, att klubben inte letar efter nyförvärv. Att Malmö FF hoppas få in ett bra bud på Oscar Lewicki eftersom man har bra bredd på det centrala mittfältet med Anders Christiansen, Enock Kofi Adu och Erdal Rakip. Sedan vill IFK Göteborg värva en vänsterback. Och räkna med att Djurgården och Hammarby, som kämpar om att undvika kval, vill förstärka.

ANNONS

***

Djurgården hade fem raka förluster men tog sig samman och besegrade IFK Göteborg med 3-1. Starkt gjort och viktigt att få igång anfallarna Mathias Ranegie och Michael Olunga. Tyckte även att yttrarna Magnus Eriksson och Othman El Kabir var bra.

IFK Göteborg var inte bra och John Alvbåge och Emil Salomonsson gjorde ofattbara misstag. Nu är Blåvitt nio poäng efter ettan Malmö FF och åtta efter tvåan IFK Norrköping. Känns som att det är två lag som kommer att göra upp om guldet och det är de senaste två årens mästare.

Publicerad 2016-08-09 kl 14:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto