Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Min landslagstrupp - in med Sam Larsson och Oscar Wendt

På tisdag tar Janne Andersson ut sin första landslagstrupp. Första matchen är VM-kvalet mot Holland den 6 september. Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Andreas Isaksson och Pontus Wernbloom har slutat och luckorna ska fyllas. Här är mina spekulationer.

Målvakter
Robin Olsen
Johannes Hopf
Jacob Rinne

Olsen given. Sedan mer öppet. Som tvåa en som är etta i sitt klubblag. Då faller Nordfeldt bort, som annars hade varit aktuell. Hopf har gjort det bra i Turkiet (12 nollor på 30 matcher), var med i Hamréns sista trupp innan EM men föll på mållinjen.

ANNONS
Som trea en yngre som får vara med i miljön för att utvecklas. Står mellan Rinne, Carlgren, Johnsson och Linde. Rinne har flyttat till Belgien och har stått i tre ligamatcher (var utanför laget i helgen) vilket smäller lite högre än Carlgren som inte övertygat helt i allsvenskan, Johnsson, som enligt L’Equipe, inte övertygat i Frankrike och Linde som är tvåa i Molde.

Försvarare
Mikael Lustig
Mattias Johansson
Andreas Granqvist
Victor Nilsson Lindelöf
Erik Johansson
Alexander Milosevic
Martin Olsson
Oscar Wendt

Lustig var en av landslagets bästa spelare innan EM och det var oturligt för laget att han skadade sig i mästerskapets första match. Tillbaka nu och är given här. Bakom sig har Mattias Johansson gjort det bra i Holland där han spelar i AZ som är med i toppen och som spelar i Europa League. Krafth startade i Bolognas ligapremiär och utmanar men har bara gjort tre starter sedan flytten och har inte lika mycket erfarenhet som Lustig och Johansson.

ANNONS
Bland mittbackarna är tre givna och sedan är det öppet mellan Pontus Jansson, Alexander Milosevic och Filip Helander. Som det ser ut i dagsläget så kommer Milosevic att spela på en högre nivå i Bundesliga än de andra som är i The Championship och Serie B (ryktas dock om klubbyte för Helander). Det talar för Milosevic som förmodligen hade varit med i EM om han inte hade skadat sig. Om det blir Bologna för Helander och om han får spela där så höjs hans chanser, har även fördel av att vara vänsterfotad mittback.
Martin Olsson var en av Sveriges bästa spelare i EM och Oscar Wendt har gjort det bra på en bra nivå i Bundesliga. Dock frågetecken med Wendt på grund av att han byter positioner en del, har även använts till vänster på mittfältet. Tror dock att Wendt kan få en tuff match mot Ludwig Augustinsson som har gjort det bra i FC Köpenhamn, är framtiden och är omtyckt av assisterande förbundskapten Peter Wettergren som nyligen var i FCK.
ANNONS

Mittfältare
Jimmy Durmaz
Nabil Bahoui
Albin Ekdal
Alexander Fransson
Oscar Hiljemark
Marcus Rohdén
Emil Forsberg
Sam Larsson

Det var ett tag sedan Durmaz imponerade i landslaget och bytet från Olympiakos till Toulouse är ett steg ner, men sett till konkurrens borde han vara med i den här truppen. Bahoui har fått spela en hel del under Hamburgs försäsong (fem från start och tre inhopp) och om det fortsätter så i Bundesliga så har han en bra landslagschans med tanke på konkurrensen. Arber Zeneli har gjort det bra i Holland och är väldigt intressant men frågan är om det räcker till en landslagsplats? Robin Quaison gick före Zeneli i U21-EM men hade det, precis som många andra, det tufft i OS, och han användes som anfallare i Palermos förlust mot Sassuolo. Kacaniklic har gjort ett inhopp i Frankrike och måste nog visa mer.

ANNONS
På landslagets centrala mittfält är Bahouis klubbkamrat Ekdal given. Hiljemark har stor chans att få spela bredvid honom. Bakom finns Basels Alexander Fransson som är framtiden och som var reserv i EM-truppen. Tajt om den sista platsen och frågan är om inte Marcus Rohdén, som flyttat till Serie A-laget Crotone, slår ut MFF:s Oscar Lewicki, som hade ett tungt EM, och framtidsnamnet Simon Tibbling som har gjort det bra i Holland? Om Rasmus Elm är redo och vill tar han platsen, men det känns som att det är en del frågetecken där.
Till vänster är Emil Forsberg given och bakom kan det nog vara dags för Sam Larsson som gjorde det bra i Holland förra säsongen och som jagas av Sassuolo. Kanske ingen nackdel för Larsson att Jonas Thern är ny i landslagsledningen då han lär ha bra koll på mittfältaren som är lagkamrat med Simon Thern?
ANNONS

Anfallare
Marcus Berg
John Guidetti
Emir Kujovic
Branimir Hrgota

Marcus Berg och John Guidetti är givna. Kujovic har det tufft i Belgien och har bara fått spela i fyra minuter efter fyra ligaomgångar, men lär ändå vara med i landslagstruppen. Öppet om den sista platsen och spelare som slåss är Branimir Hrgota, Marcus Antonsson, Christoffer Nyman, Isaac Kiese Thelin, Mikael Ishak, Carlos Strandberg och Ola Toivonen.
Antonsson är spännande och gjorde en del mål i allsvenskan och nätade i Leeds förra ligamatch. Behöver kanske fortsätta att leverera i den engelska andraligan för att slå sig in i landslaget? Nyman är en Janne Andersson-favorit som gör det bra i IFK Norrköping och som ryktas till Braunschweig i 2. Bundesliga. Isaac Kiese Thelin hoppade in tröstmålade för Bordeaux i helgen. Tycker att Hrgota borde ligga bra till då han har varit ordinarie och gjort sju mål på försäsongen i Frankfurt som är i Bundesliga. Spännande att se vem som tar platsen.

ANNONS
Publicerad 2016-08-22 kl 13:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto