Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fransson borde starta mot Holland - här är min elva

Tre dagar kvar till Janne Anderssons första match som förbundskapten och det är ut i hetluften direkt mot Holland i VM-kval. Fem träningar har landslaget haft och intensiteten har varit bra. Det märks att det är något nytt som har startat, en ny tränare som spelarna gör allt för att imponera på.

Tycker att Victor Nilsson Lindelöf, Christoffer Nyman och Alexander Fransson har sett bra ut. Hade velat se mer av Oscar Wendt som har spelat säkert, men tror att det viktigaste för honom har varit att visa att defensiven är bra. Mönchengladbach spelar 3-5-2 där Wendt har hand om vänsterkanten och hans offensiv är bättre än defensiven. Samma sak gäller för Ludwig Augustinsson. Bra offensiv med en fin fot. Sämre defensiv. Har sett några matcher med FC Köpenhamn och mot bra motstånd har “Ludde” haft det ganska tufft.

ANNONS

I måndags och tisdags körde assisterande förbundskapten Peter Wettergren försvarsträning och det var tydliga direktiv om att absolut inte gå bort sig i defensiven och hur viktig den första pressen är. I trånga lägen med boll, skicka upp långt på anfallare.

Vi fick även se en central mittfältare i Marcus Rohdén på en högerkant med tanke att komma in i banan och hjälpa Alexander Fransson och Oscar Hiljemark, som då var innermittfältare.

Tror ändå på Jimmy Durmaz till höger men när man ser tillbaka på torsdagens presskonferens med Janne Andersson så går det att förstå att man kanske vill spela med en högerytter som är bra på att flytta in och hjälpa till.

– I anfallsspelet vill jag ha mycket omställningar. Det är viktig del, vad vi gör när vi vinner boll. Jag vill spela med två anfallare, så att vi kan gå i djupled. Det är viktigt att våga och ha mod. I anfallet vill jag gärna flytta spelare och kanske dra in någon kant. Men försvar traditionellt 4-4-2. Anfallsmässigt kanske mer 3-5-2, sa Janne Andersson.

ANNONS

Det är ett ganska oerfaret landslag utan någon stor stjärna. Den största stjärnan är Benficas Victor Nilsson Lindelöf som dock, precis som många andra, är ganska oerfaren och inte ens har gjort tio landskamper.

Zlatan Ibrahimovic var en spelare som avgjorde matcher. Elva av nitton mål i EM-kvalet och tre av fyra i playoff mot Danmark. Inte helt enkelt att fylla en sådan lucka.

Det är imponerande om Sverige tar sig till VM. Det är inte omöjligt men då är det mer realistiskt att gå vidare till nästa EM.

Alexander Fransson är en spelare som Janne Andersson borde satsa på direkt. Den känslan har växt för varje träning. Han känns som den bäste centrala mittfältaren redan nu och då är det bara att köra. Bra passningsspelare och fin speluppfattning. Låt honom få erfarenhet och utvecklas för där finns något att bygga kring i framtiden. Han är den av de centrala mittfältarna som spelar i det klart bästa klubblaget som varje år spelar i Europa och som har en tydlig plan för svensken. Han är bra redan nu men kommer att få bra utveckling i Basel, något som är viktigt för landslaget.

ANNONS

Frågade Emil Forsberg och Jimmy Durmaz om vem av de nya spelarna som har imponerat. Både sa Fransson direkt. “Han påminner om Rasmus Elm,” sa Durmaz.

Pratade startelva med Mikael Lustig som sa att han brukade pricka in alla elva spelarna inför matcher med Erik Hamréns landslag men att det är mycket svårare nu när det är nytt och Jannes första landskamp. “Tre spelare kanske jag kan sätta,” sa han.

Tror nog att han skulle klara av att sätta fler än så men visst är det en hel del som är ovisst.

Det som känns givet är målvakt, högerback, mittbackar, vänstermittfältare och en anfallare (Marcus Berg). Sex av elva.

Gissar på den här elvan: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Wendt – Durmaz, Fransson, Hiljemark, Forsberg – Berg, Guidetti.

Men kanske Rohdén i stället för Durmaz och det är jämnt mellan Wendt och Augustinsson. Var även inne på det tidigare, att Christoffer Nyman har sett bra ut på träningarna och hade spelat om man enbart gått på det, men så funkar det ju inte och tror att det blir svårt för honom att ta en startplats direkt.

ANNONS
Publicerad 2016-09-03 kl 14:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto