Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården är bättre än AIK på fasta situationer - så har alla lagens mål varit

Var på Karlberg och kollade på AIK:s sista träning inför derbyt mot Djurgården. Var sugen på att göra en artikel om fasta situationer som AIK var väldigt bra på förra säsongen och höra Nebojsa Novakovic tankar om den biten. Han är ju ansvarig för lagets fasta. Ryckte tag i honom efter träningen och han sa så här:

– Jag vet hur många mål vi har gjort på fasta situationer i år, men jag vill inte säga det. Jag vill inte avslöja det. Men jag är jättenöjd och känner att vi är väldigt framgångsrika. Inte bara det här året utan även förra säsongen också. Förra året vann vi överlägset i allsvenskan med flest gjorda mål på fasta situationer. Då gjorde vi 21 mål på fasta och då kan det ha varit hörna som nickas bort och sedan kommer bollen in direkt och blir mål. Långa inkast, frispark, och så vidare. Vi har Ishizakis fot på fasta. Vi jobbar väldigt mycket med var någonstans bollträffen ska vara och fokuserar på att stänga och jobba i den ytan där bollen förhoppningsvis kommer. Jag känner att vi är framgångsrika.

ANNONS

Är ni bättre i år än vad ni var förra året?
– Jag tror att vi tränar ännu mer på det i år. Vi är bättre. Det är ungefär som det var förra året. Det är åtta matcher kvar och vi kan slå förra årets rekord om vi fortsätter så här. Så mycket kan jag säga.

– Det måste vara fokus när vi kör det här på träningarna, det kan ibland vara svårt. Ibland kör vi i 40 minuter på en träning. Det ska inte vara några problem att köra så länge, det måste vara fokus på allt. Det är en sådan situation som kan avgöra matchen och statistiken visar att när vi gör mål på fasta så vinner vi matchen. Det är sällan den här säsongen som vi har förlorat en match där vi har gjort mål på en fast situation. I ett derby är det här superviktigt.

Vilken typ av fast situation är ni bäst på?
– Förra året var vi jättebra på långa inkast, men där har vi tappat lite i år. Vi har gjort några mål på det men det är hörnor som är vår starkaste sida, där är vi bäst just nu.

ANNONS

Hur är Djurgården på fasta situationer?
– Jättebra. Tränaren som kommer från norska ligan har satt sin prägel på fasta situationer. Sedan har deras assisterande tränare Anders Johansson har jobbat med det här också och haft ett stort ansvar. Djurgården är ett av lagen i allsvenskan som jobbar hårt med fasta situationer. Djurgården har en bra fot som kan slå in och man har starka spelare. Man ser två anfallare som är stora och starka. Vi måste soppa Djurgårdens fast och vinna matchen i matchen på fasta situationer. Det är jätteviktigt. Superviktigt.

Tyckte det var konstigt att han inte ville berätta hur många mål laget har gjort på fasta situationer och det försvårade jobbet. Så jag åkte från Karlberg till Södermannagatan. Till Il Caffe. Satte mig och kollade klipp på alla AIK:s mål den här säsongen.

ANNONS

Då visade det sig att laget gjort elva mål på fasta situationer och det var inte så bra som jag trodde. Därför blev det ingen artikel. Tänkte lägga det här i bloggen men då kändes det konstigt att bara ha om AIK och inte om Djurgården. Så kollade även klipp på hur Djurgården har gjort sina 32 mål den här säsongen. Då visade det sig att Djurgården är bättre än AIK på fasta situationer.

AIK har gjort 34 mål och elva på fasta situationer.
Djurgården har gjort 32 mål och tolv på fasta situationer.

Klart är att Stefan Ishizaki är viktig för AIK:s fasta. Han har slagit fyra hörnor som det har blivit mål på och satt två frisparkar.

Den i AIK som har varit bäst på att förvalta Ishizakis hörnor är Haukur Hauksson som har nickat in fyra hörnor.

I Djurgården är Kevin Walker viktig. Han har slagit fyra hörnor och en frispark som lagkamrater har gjort mål på.

ANNONS

Så här har AIK och Djurgårdens mål gått till. Vi börjar med AIK.

AIK:s mål i allsvenskan 2016

På fasta situationer – elva stycken. Sex hörnor, två direkta frisparkar, ett frisparksinlägg, en straff, ett mål efter ett långt inkast.

Hauksson mot Göteborg – nickade in hörna från Ishizaki

Ishizaki mot Göteborg – frispark

Brustad mot Göteborg – nick efter hörna från Ishizaki

Hauksson mot Djurgården – nick efter hörna från Ishizaki

Ishizaki mot Djurgården – frispark

Hauksson mot Falkenberg – nickade in Sundgrens hörna

Hauksson mot Hammarby – nickade in hörna från Ishizaki

Markkanen mot Falkenberg – nickade in Affanes hörna

Markkanen mot Helsingborg – frispark från Affane som Markkanen skarvade in i mål

Sundgren mot Helsingborg – straff

Självmål mot Sundsvall – långt inkast från vänster där Kpozo hittade Johansson som skravade, bollen hamnade hos Affane som sköt utanför straffområdet och bollen styrdes in i eget mål.

ANNONS

Inte fasta situationer 23 mål

Brustad mot Sundsvall – nick efter inlägg av Nils-Eric Johansson

Strandberg mot Östersund – kontring, passning från väster, öppet mål och bredsida in

Isak mot Östersund – inlägg från höger av Hauksson till Isak som mötte vid första och bredsidade in på volley.

Strandberg mot Norrköping – Yasin inlägg en bit in till höger på motståndarnas planhalva, nick av Brustad i staffområdet till Strandberg som nickade in bollen i mål.

Isak mot Elfsborg – individuell prestation när han tog sig in till höger i straffområdet och avslutade i mål.

Saletros mot Elfsborg – skott en bit utanför straffområdet efter AIK anfall där Elfsborg till slut passade ut bollen till Saletros.

Strandberg mot Helsingborg – kontring där Ishizaki la bollen på djupet över HIF:s försvarare till Strandberg som blev fri och gjorde mål.

ANNONS

Strandberg mot Häcken – frispark på egen planhalva, rullades ut till höger och tre passningar inom laget innan inlägg från höger av Yasin till Strandberg i straffområdet som avslutade på ett tillslag med foten.

Yasin mot Häcken – växelspel till höger innan Yasin fick bollen i straffområdet, avancerade och tryckte upp den i nättaket.

Strandberg mot Häcken – Häckens högerlöpare Joel Andersson tappade boll, Nils-Eric Johansson rensade, bollen hamnade hos Strandberg som blev fri, nickade med sig bollen in i straffområdet och avgjorde med ett lågt skott.

Strandberg mot Falkenberg – rensning av Nils-Eric Johansson från vänster, Strandberg vann duell, nickade fram till sig själv innan han lobbade in bollen.

Strandberg mot Falkenberg – vändning från mittback ut till vänster där Sundgren avancerade, hittade in på fötter till Strandberg i straffområdet som tog med sig och gjorde mål.

ANNONS

Isak mot Gefle – spel av AIK där Ofori hittade rakt fram centralt i banan till Ishizaki som vände ut till höger till Sundgren som slog in bollen till Isak som nickade in matchens enda mål.

Ishizaki mot Kalmar FF – lång boll från målvakt till Strandberg som vann nickduell, missad pass av motståndare till Blomberg som hittade Ishizaki som utanför straffområdet lobbade in bollen i mål.

Avdic mot Malmö FF – Väisänen vann glidtackling ute vid MFF:s vänstra hörnflagga, Sundgren slog in bollen i straffområdet, slarv av MFF, Strandberg fick bollen och träffade stolpen innan Avdic satte returen.

Markkanen mot Hammarby – Nils-Eric Johansson hade bollen och vände ut till Kpozo till vänster som slog ett inlägg som Markkanen nickade in i mål.

Ofori mot Hammarby – Efter kamp nere vid Hammarbys högra hörn hamnade bollen hos Kpozo, han hittade Ofori på fötter utanför straffområdet som tog med sig bollen och avslutade.

ANNONS

Markkanen mot Falkenberg – Gravius avancerade centralt, vände ut till Kpozo till vänster som slog ett långt inlägg till Affane som tog med sig inne i straffområdet, snett bak till Markkanen som bredsidade in 1-0.

Obasi mot Örebro – Sundgren avancerade till höger, passade in mot Affane som hoppade över, bollen hamnade hos Obasi som utanför straffområdet sköt in 1-0.

Isako mot Örebro – lång boll som Isak fick ner till Yasin, tillbaka till Isak som lyfte förbi Almebäck och Jansson innan han rullade in 2-0.

Avdic mot Sundsvall – pass från vänster till Blomberg som la in bollen i straffområdet där Markkanen träffade stolpen, Avdic och mål.

Markkanen mot Sundsvall – efter 50 passningar inom laget satte Markkanen bollen i mål.

Markkanen mot Gefle – Sundgren till höger passade in till Chibuike som testade skott som styrdes av motståndare fram till Markkanen som sköt in matchens enda mål.

ANNONS

Djurgårdens mål i allsvenskan 2016
På fasta situationer – Tolv stycken. Sju hörnor, två inläggsfrisparkar, ett långt inkast, en frispark direkt i mål, en straff

Sam Johnson mot Örebro – nickade in Berntsens hörna

Ranegie mot Falkenberg – straff

Självmål mot Falkenberg – hörna från Walker som styrdes in i eget mål.

Colley mot Falkenberg – hörna från Walker som Colley nickade in i mål.

Johnson mot Gefle – hörna från Walker som Johnson nickade i mål.

Johnson mot Hammarby – hörna från Berntsen som målvakten boxade rakt ut i straffområdet till Johnson som sköt in bollen i mål.

Moon mot Östersund – kort hörna från Walker till Berntsen som hittade Moon utanför straffområdet som i sin tur sköt in 1-0.

Ranegie mot Häcken – frispark från Walker som Ranegie nickade in i mål.

ANNONS

Walker mot Kalmar FF – långt inkast från Björkström som Ranegie skarvade till Käck, skott och styrning in i mål av Walker.

Gunnarsson mot Gefle – lång frispark från Karlström, bollen studsade ner i straffområdet, kamp där Gunnarsson tryckte in 1-0.

Olunga mot Gefle – hörna från Käck, boll studsade och landade hos Olunga som vände upp, la upp den till sig själv och snyggt satte 2-1.

Eriksson mot Malmö FF – frispark där Eriksson sköt och bollen styrdes in i mål.

Inte fasta situationer – 20 mål
Colley mot Örebro – Faltsetas med bollen central, vände ut till Björkström till höger, inlägg som Colley nickade in i mål.

Sam Johnson mot Falkenberg – kontring där Berntsen avancerade, släppte framåt till Käck som kom stormande till vänster, tog sig in i straffområdet och passade Johnson som fotade in matchens första mål.

ANNONS

Sam Johnson mot Falkenberg – Käck fick bollen till vänster vid mittlinjen, full fart framåt mot straffområdet, inlägg till Johnson som med ljumsken satte 3-0.

Walker mot Gefle – Kadewere dribblade sig loss på högerkanten och slog in bollen i straffområdet till Walker som kom stormandes och nickade in det avgörande målet.

Johnson mot Östersund – Faltsetas brötade sig fram mot straffområdet, bollen hamnade hos Johnson som tryckte in 2-0.

Ranegie mot Östersund – Moon tog sig fram längs högerkanten, slog in bollen i straffområdet men nickades undan och rakt utanför straffområdet där Ranegie smällde in 3-0.

Sabovic mot IFK Göteborg – Björkström tog sig fram längs högerkanten, skickade in bollen i straffområdet till Ranegie som vände upp men halkade, Johnson tog över och dundrade i ribban, på returen sköt Sabovic in 1-0.

ANNONS

Johnson mot Helsingborg – Radetinac hade bollen centralt, passade Walker som la ut till Käck som kom längs vänsterkanten, inlägg till Johnson som nickade in bollen i mål.

Berntsen mot Helsingborg – Hampus Nilsson med lång boll som nickades undan av HIF men hamnade hos Walker som släppte till Berntsen som från 25 meter smällde in bollen i mål.

Karlström mot Helsingborg – fint spel där Ranegie hittade Jawo till höger i straffområdet, snett bakåt där Ranegie hoppade över och Karlström rullade in 3-0.

Kadewere mot Sundsvall – misslyckad rensning av Sundsva gick rakt på Kadewere och sedan svarade han bra för en bra prestation när han lyfte bollen över en försvarare och med en vänstervolley satte 1-3.

Olunga mot Göteborg – lång boll från Magnus Eriksson, Alvbåge kom ut fel, Ranegie vann duell och Olunga satte 1-1 i öppet mål.

ANNONS

Ranegie mot Göteborg – El Kabir utmanade Bjärsmyr till vänster i straffområdet, passade snett bakåt till Eriksson som strax utanför straffområdet träffade stolpen och på returen rullade Ranegie in 2-1.

Olunga mot Göteborg – Salomonsson skulle passa hem till Alvbåge men bollen hamnade hos en fristående Olunga som rundade målvakten och rullade in 3-1.

Olunga mot Elfsborg – Ranegie avancerade centralt och frispelade Olunga som snyggt satte 1-0 med vänstern.

Eriksson mot Elfsborg – lång boll från Käck som Ranegie nickade ner till Eriksson som rullade in bollen i mål.

Ranegie mot Falkenberg – Walker slog in bollen till Olunga som nickade ner till Ranegie som rullade in bollen med vänstern.

Olunga mot Falkenberg – Ranegie vann boll och höll undan, spelade fint fram Olunga som behärskat avgjorde.

ANNONS

Olunga mot Malmö FF – slarv av MFF-försvararna där bollen hamnade hos Olunga som sprang sig fri och satte 2-0 med vänstern.

Olunga mot Malmö FF – MFF tappade boll, El Kabir avancerade från vänster och inåt, passning med höger yttersida in i banan till Olunga som vänstern satte 3-1.

Publicerad 2016-09-21 kl 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto