Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det säger en del om det var Guidettis bästa landskamp

Sundbergs blogg

Så stod vi där och väntade på att spelarna skulle komma ut från omklädningsrummet efter 1-0-segern mot Luxemburg. Den som duschade och kom ut snabbast var John Guidetti. När han stannade så spelade det inte riktigt någon roll vilken fråga han fick först, det var ändå som att han hade bestämt sig för vad han ville säga till oss i media.

När han stannade vid Aftonbladets teve: Känslan när bollen gick in till slut?

– Fantastiskt skönt. Det var välförtjänt och deras målvakt gör en riktigt bra match. Lite tråkigt att man själv inte fick en chans att smälla dit den, i dag fick man agera framspelare ganska ofta, men jag är otroligt nöjd med min insats och jag tycker att det är min bästa landskamp.

Din bästa landskamp säger du, vad är det som du är så nöjd med?

– Jag tycker att varje boll jag får, jag kan bara göra det bra och alla bollarna jag får då gör jag det bra. Sedan kan man inte göra mer och jag tycker att min passningsprocent är väldigt hög, jag suger in bollarna, vinner mycket i luften. Jag är nöjd med mig själv.

Annons

När han stannade hos oss på TV4: Det blev tre poäng, vad säger John Guidetti?

– Riktigt nöjd med min egen insats, tycker att det var min bästa landskamp som jag har spelat. Jag gör det bra med bollarna som jag kan få och som lag gör vi det också bra. Kul att skapa mycket, hade hoppats att man hade fått någon chans själv att sätta dit den men nu fick jag agera framspelare i dag men det är lika kul det. Jag är otroligt nöjd med min insats.

Om det var Guidettis bästa landskamp så säger ju det något. För han gjorde ingen bra match, något de flesta är överens om, det är bara att kolla tidningarnas betyg. Bra bollmottagare några gånger, någon bra nickskarv men annars inte mycket mer än så.

Guidetti har nu gjort 14 landskamper. Om Luxemburg var hans bästa? Här får man ju stanna till och tänka ordentligt och det säger kanske också något. Vilken är Guidettis bästa landskamp? Inhoppet mot Kroatien för fyra och ett halvt år sedan? Kanske.

Annons

På 14 landskamper har Guidetti gjort ett mål, 3-0 i den 87:e minuten i en träningsmatch mot Wales.

Om Guidetti verkligen tycker att han var väldigt bra och gjorde sin bästa landskamp någonsin mot Luxemburg? Det är ju svårt att veta. Hur som helst så är det ett faktum att det är mycket snack utan någon egentlig leverans. Det är dags att växla upp och om han får spela mot Bulgarien på måndag så är det ett bra tillfälle att leverera.

I övrigt var det en match som Sverige borde ha vunnit med mer än 1-0 för det fanns chanser.

Jimmy Durmaz fick chansen till höger på mittfältet men hade det väldigt svårt. Durmaz är också en som inte riktigt har lyft i landslaget. I EM och även mot Holland i VM-kvalet petades Durmaz och då var han väldigt besviken. Nu när han väl fick chansen, mot ett svagt motstånd, så var det ett ypperligt tillfälle att visa hur fel Erik Hamrén och Janne Andersson har haft, men i stället hände ingenting.

Annons

Men vem ska spela till höger på mittfältet? Marcus Rohdén startade mot Holland. Han känns inte som Sveriges bästa högerytter. Durmaz startade mot Luxemburg och hade det tufft. Vad finns bakom? Christoffer Nyman kanske? Det är vad det är.

En intressant tanke är 3-5-2. Pontus Jansson som mittback med Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist. Mikael Lustig och Martin Olsson på kanterna. Emil Forsberg in som offensiv mittfältare. Vad tycker Ventura… förlåt Rikard Norling?

Var innan matchen mot Luxemburg inne på att det kanske var en match som passade Alexander Fransson bättre än Oscar Hiljemark. Fransson är en bättre bollspelare, mer kreativ och av det vi såg så borde allt Janne Andersson ha startat Fransson.

Sveriges bästa spelare var Lindelöf. Precis som Janne Andersson sa efter matchen så satte inte mittbacken en fot fel på 90 minuter. Alltid rätt i placering, resolut och följsam och med bollen är han väldigt bra. Gillar när “Vigge” sätter fart, tar med sig bollen och driver fram i banan. Han är lite bättre än alla andra och framtiden är ljus.

Annons

 

Publicerad 2016-10-08 11:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto