Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitts problem med spelare från närområdet och Holland bättre än Liverpool för Isak

Sundbergs blogg

Från Göteborg till Uddevalla och på onsdag till Falkenberg för att se om Malmö FF tar guld.

AIK hade en liten chans att hänga på i guldstriden men vek ner sig mot IFK Göteborg. Chanser fanns och visst skulle man haft en straff när Bjärsmyr spelade handboll, men samtidigt, visst skulle Thomas Rogne gjort 1-0 när han sköt utanför från nära håll efter bara nio minuter.

Starkt av IFK Göteborg att sätta försvarsspelet mot AIK och hitta tillbaka till det man tidigare har varit så bra på. Mattias Bjärsmyr gjorde allt rätt och Thomas Rogne gjorde nästan allt rätt, förutom den där missen då han borde ha gjort mål.

Försvarsspelet har verkligen sviktat för Blåvitt den här säsongen och med tre omgångar kvar har man släppt in 41 mål (inräknat tre från den avbrutna matchen mot Malmö FF), vilket man kan jämföra med förra säsongen då laget släppte in 22 mål. Säsongen 2012 släppte Blåvitt in 41 mål vilket är deras sämsta siffra under hela 2000-talet.

Annons

Klart att det har påverkat att laget har blivit av med viktiga spelare som Gustav Svensson, Haitam Aleesami med flera och man har inte klarat av att ersätta tillräckligt bra och en del i det är så klart den svaga ekonomin.

Klubben trodde att Sebastian Eriksson skulle klara av att fylla luckan efter Gustav Svensson på ett bättre sätt men så har det inte blivit.

Lasse Vibe gjorde många mål men var även otroligt viktig i lagets defensiv. Man brukar säga att försvarsspelet börjar längst fram och med Vibe var det verkligen en sanning. Han gjorde alltid ett stort jobb och satte nivån med sitt fina presspel.

Mot AIK visade Omarsson upp liknande kvaliteter med ett hårt och rivigt jobb och med ett avgörande mål.

Så dålig ekonomi och spelarförluster som man inte har fått så mycket för är två orsaker till att det inte har gått bättre i år. Men nyligen gjorde man äntligen en bra affär när Gustav Engvall såldes för ungefär 20 miljoner vilket var bra gjort av sportchefen Mats Gren.

Annons

En annan sak IFK Göteborg måste bli bättre på är att plocka upp spelare från närområdet. Några exempel på spelare från Göteborg som man har missat genom åren är Simon och Samuel Gustafsson som gick från Fässberg till Häcken och vidare ut i Europa, Tesfaldet Tekie från Gunnilse till IFK Norrköping, Amin Affane från Angered och som nu är i AIK, Alexander Jeremejeff var det Häcken som plockade upp från Qviding och nu är han på väg att ta guld i Malmö FF och Carlos Strandberg som Häcken la beslag på innan CSKA Moskva och när det i våras var dags för en utlåning hamnade han i AIK.

Klart att det inte är bra när spelare från Göteborg väljer Häcken, AIK och Malmö FF före IFK Göteborg och här måste Blåvitt bli bättre.

För att ta ett exempel från en annan storstad så är måndagens motståndare AIK bra på den här biten och har varit framgångsrikt med den blå linjen.

Annons

***

Häftigt med 69 utländska klubbar på plats på Gamla Ullevi för att kolla på Alexander Isak. Avslöjade att Liverpool vill ha AIK-talangen och det blir spännande att se om det nu blir där han hamnar.

Är tveksam till det steget och tror att Holland är en bättre väg att gå för Isak.

Publicerad 2016-10-25 12:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto