Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jeremejeff var guld värd för MFF

Sundbergs blogg

Bra drag på nattklubben Hipp i natt. Mästare firade ett guld. Anton Tinnerholm var minst sagt sugen på fest och Markus Rosenberg såg verkligen ut att njuta.

Skrev efter 3-0-segern mot Falkenberg att Malmö FF kanske har haft allsvenskans tre bästa anfallare i år – Rosenberg, Jo Inge Berget och Vidar Örn Kjartansson – men frågan är om inte siffran ska vara fyra? För Alexander Jeremejeff har varit väldigt viktig för MFF.

Först accepterade han att vara backup och när sedan skyttekungen Kjartansson drog till Israel ja då gick Jeremejeff in och levererade. Åtta poäng på åtta matcher från start. Fem mål och tre assist på tretton matcher (åtta från start).

4-0-målet i 4-1-segern mot Jönköping.
2-1-målet i 3-1-segern mot IFK Göteborg.
3-2-målet i 4-2-segern mot Häcken.

Annons
2-1-målet i 2-1-segern mot IFK Norrköping.
3-0-målet i 3-0-segern mot Falkenberg.

Målen mot IFK Göteborg, Häcken och IFK Norrköping har så klart varit väldigt viktiga för Malmö FF.

Jeremejeff kom från Häcken och där blev det fyra poäng på sju matcher från start den här säsongen. Två mål och två assist.

Sammanlagt: tolv poäng på femton matcher från start (sju mål och fem assist på sammanlagt 22 matcher).

Och, ej att förglömma, Jeremejeff är den ende spelaren som kan fira dubbeln. Vann cupen med Häcken – i final mot Malmö FF – och allsvenskan med MFF.

Bra värvat av Daniel Andersson och kul för Jeremejeff som har kämpat sig fram i karriären och som bland annat ratades av Örgryte.

Träffade honom på Hisingenhttps://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/jeremejeff-ratades-av-ois-vill-visa-att-klubben-hade-fel/ innan den allsvenska premiären och då berättade han om karriären.

Annons

***

Christoffer Nyman, Pawel Cibicki, John Owoeri, Alexander Isak är andra anfallare som har gjort det bra i år.

Är med i juryn för Allsvenskans Stora Pris och den 3 november ska topp-5-listor i respektive tävlingskategori skickas in. Då är det inte omöjligt att fyra MFF-spelare är med under kategorin Årets anfallare.

***

Östersund besegrade Hammarby med 2-0 och vann bollinnehavet med 80-20. Väldigt imponerande av Östersund.

Publicerad 2016-10-27 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto