Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De är pappskallar i bråket mellan Blåvitt och Öis - nu är det synd om Ljungskile

Sundbergs blogg

Det pågår en pajkastning mellan IFK Göteborg och Örgryte och anledningen är Sebastian Ohlssons övergång. I min bok är alla tre parter lite pappskallar allihop, för nu blir det synd om en annan klubb.

Sebastian Ohlsson har varit Örgrytes bästa spelare i år och efter säsongen går kontraktet ut. När det återstår ett halvår av ett avtal får en spelare lov att skriva på för en annan klubb. Det gjorde han. Mittfältaren gjorde klart med IFK Göteborg.

Ett kliv upp i seriesystemet för spelaren.
Äntligen en värvning av en lokal spelare för Blåvitt.
Inte så kul för Öis att se sin bäste spelare gå till en rival. Gratis dessutom.

Så här långt har ingen gjort fel.

Men det är nu det blir stökigt.

Inför IFK Göteborgs sista hemmamatch för säsongen – deras näst sista seriematch – valde man att presentera Sebastian Ohlsson inne på Gamla Ullevi. Ohlsson hade dragit på sig Blåvitts tröja och pratade om hur glad han var. Samtidigt släpptes ett pressmeddelande om övergången ut där spelaren berättade att det är en återkomst han drömt om under sina år i Öis (en mening som senare togs bort).

Annons

Klart att det inte var smart att dra på sig den Blåvita tröjan under pågående säsong. Örgryte har en match kvar som spelas nu i helgen.

Två dagar senare meddelade Örgryte att Sebastian Ohlsson inte får vara med i deras sista match. Jag kan förstå att man vill släppa fram en annan spelare som ska vara med nästa säsong men det här hade aldrig behövt hända om man hade väntat med att presentera Sebastian Ohlsson till efter säsongen. För nu finns det plötsligt ett annat problem.

Öis möter Assyriska som är på kvalplats med två poäng före Ljungskile som är på nedflyttningsplats. Det är klart att Ljungskile drabbas när Öis stänger av sin bäste spelare mot Assyriska.

Vilken soppa.

För det första var det otroligt slarvigt av Sebastian Ohlsson och det hade varit intressant att veta hur han tänkte, om han ens tänkte?

Annons

Från IFK Göteborgs sida kan jag tänka mig att det handlade om att man ville skryta lite över att äntligen ha lagt beslag på en lokal spelare – det var ju inte i går som det hände – och att det var just inför matchen mot Elfsborg som också ville ha Ohlsson. Men ändå, det är ingen supervärvning och jag tror inte att någon inne på Gamla Ullevi hade blivit det minsta ledsen om man hade väntat i en vecka med presentationen.

Nu är Blåvitts sportchef Mats Gren rasande på Örgrytes klubbdirektör Pierre Edström för att parterna hade kommit överens om att det var okej med presentation innan mötet med Elfsborg men att Öis ändå stängt av Ohlsson och gått till attack mot IFK Göteborg.

Av ilskan att döma kan man anta att Mats Gren talar sanning och om han gör det så är det svagt agerat av Edström. Om Edström godkände presentationen är det konstigt, han borde givetvis ha förhandlat fram presentationen till efter sista matchen. Det hade varit bäst för alla.

Annons

Så varför agerade Öis på det här sättet två dagar senare? Man har stängt av spelaren som inte heller får en avtackning och man hävdade att IFK Göteborg har ljugit. Det känns som att Edström vill rädda sitt skinn. Det är klart att det väckte känslor hos Örgrytes fans när deras bäste spelare drog på sig Blåvitts tröja under pågående säsong.

Om man ska sammanfatta den här röran så landar det i att det är Ljungskile som drabbas mest. Vad tycker deras tränare Zoran Lukic, som har ett förflutet i Öis? Vad tycker David Leinar som är sponsor för Öis-fotboll och huvudsponsor för handbollen, och som har ett förflutet som spelare i både Öis och Ljungskile?

Publicerad 2016-11-03 13:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto