Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelarna som måste ta chansen mot Ungern - stor press på Wendt

Sundbergs blogg

Bästa starten på den här dagen var den viktiga 5-0-segern mot Ungern i en journalistlandskamp på Ferencvaros träningsanläggning. Motståndarna hade toppat sitt lag med den förre landslagsspelaren Gabor Halmai som gjorde matchens enda mål mot Sverige 1995. I vårt lag var mina lagkamrater Olof Lundh, Patrick Ekwall och Anders Andersson från TV4, Johan Flinck Aftonbladet, Daniel Kristoffersson Expressen, tre studenter som bor i Budapest och TT:s Henrik Skiöld som förbundskapten.

***

19:45 går kvällens riktiga landskamp. En jippomatch för Ungern som ska tacka av och hylla före detta spelare, två av dem kommer att starta och den mest kände är målvakten Gabor Kiraly som drar på sig mjukisbyxorna igen.

Även om det är en jippomatch för Ungern så förstår jag att den är desto viktigare för Janne Andersson. Det här är ju faktiskt hans första träningsmatch som förbundskapten för det nya landslaget kastades ju in i VM-kvalet mot Holland utan att ha gjort en match innan.

Så nu får Janne Andersson tillfälle att kolla på spelare som Sam Larsson, Christoffer Nyman och Pontus Jansson. För de här spelarna som nu får chansen gäller det att ta den.

Annons

Konkurrensen är oerhört tuff för Larsson mot Forsberg, Nyman mot Berg, Toivonen och Guidetti och Jansson mot Lindelöf och Granqvist. Trion slåss mot spelare som har gjort det väldigt bra i landslaget och som dessutom spelar på en högre nivå med sina klubblag. Men det kan hända saker, någon kan skada sig eller bli avstängd och då är det klart att Janne Andersson kommer att titta tillbaka på den här matchen mot Ungern och se hur det gick för de här spelarna som fick chansen.

Det ska även bli spännande att se Oscar Wendt som har press på sig då både Martin Olsson och Ludwig Augustinsson har gjort bra landskamper. Wendt måste verkligen göra en bra match mot Ungern.

Jakob Johansson var ett utropstecken mot Frankrike och det blir intressant att se hur han följer upp den fina insatsen. Mot Ungern bildar han ett centralt mittfält med Oscar Hiljemark som har haft det tungt i Palermo och som bänkades mot Frankrike, kom in men lyckades inte göra något avtryck. Dags att studsa tillbaka och göra en bra match nu.

Annons

Innan matchen mot Frankrike tyckte jag att Sveriges offensiv hade varit för dåligt i VM-kvalet, men då gick laget ut och gjorde en väldigt bra insats. Spelet med bollen, modet och kombinationer fungerade väldigt bra och det är bara att hoppas att man fortsätter så och vågar hålla i och utmana Ungerns backlinje.

***

Var med i Radiosporten tillsammans med deras Richard Henriksson och Susanna Andrén och Aftonbladets Petra Thorén där vi pratade om landslagets höst. Vilka spelare som har varit bäst, om stämningen är bättre för att Zlatan har slutat med mera. Lyssna här.

***

Det har varit många roliga Fotbollskanalen On Tour under den här resan där vi har varit i Marbella, Paris och Budapest. I det senaste programmet var vi på matcharenan och pratade om den något märkliga omkörningen som Kristoffer Nordfeldt har gjort på Patrik Carlgren. Dessutom fick Lundh för sig att vi skulle köra en Mannequin Challenge. Kolla här.

Annons
Publicerad 2016-11-15 15:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto