Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norge borde ta en titt på Håkan Ericson

Sundbergs blogg

Ett gäng spelare fick chansen mot Ungern men det var inte många som tog den. Sam Larsson var den enda som övertygade men sedan var det ganska slätstruket.

Sam Larsson gjorde en bra första halvlek men försvann efter halvtid. Kul för honom att göra mål i debuten men det som jag gillade mest var dels att det oftast hände något när han hade bollen, dels att han tog ett starkt jobb i defensiven.

Ett mål, en fin framspelning till Christoffer Nyman vars nick inte var tillräckligt bra för att gå in i mål, en bra vändning centralt och skott där Isaac Kiese Thelin missade returen var saker som stack ut från Larssons första halvlek.

På minuskontot att han tappade en del boll och ett svagt avslut när han kom fri mot den gamle målvakten i mjukisbyxor.

För att vara en debut så var Sam Larssons insats bra men inte spektakulär. Det är härligt att se spelare som tar chansen när den ges.

Annons

***

Norge letar efter en ny förbundskapten och jag tycker att man ska kolla i Sverige. Det vill säga om Ståle Solbakken tackar nej för det lär vara han som står högst upp på förbundets önskelista. Men är tveksam till om han själv vill med tanke på projektet han har i FC Köpenhamn. Tror inte att han släpper det.

Sedan kollar man säkert om Lasse Lagerbäck är sugen men det är nog också tveksamt. Därefter borde man ta en titt på Håkan Ericson.

Norge har inget bra landslag och behöver en förbundskapten som är bra på att få ihop ett lag och göra resultat med resurser som inte är de största och bästa. Ericson tog EM-guld med Sveriges U21-landslag och tog sig nu till nästa års EM efter att ha gått obesegrad ur gruppen. Säga vad man vill om Håkan Ericson men bra på att få ihop det och göra resultat det är han och det är väl just vad Norge behöver? Säger inte att Ericson är det givna valet eftersom det är svårt att veta vilken väg Norge vill gå nu efter Högmo men han borde vara intressant.

Annons

***

Häftigt att Victor Nilsson Lindelöf var lagkapten i den andra halvleken. Förmodligen landslagets yngste kapten någonsin och resan han har gjort är otrolig. För ett år sedan kom han inte med i U21-landslagets EM-trupp utan halkade in som reserv. Satte en viktig straff i finalen, vann guld, med i turneringens bästa lag, fick chansen i Benfica, tog den och har inte släppt den sedan dess. Vann liga och cup i Portugal, till kvartsfinal i Champions League. I år leder han ligan och även gruppen i CL. Och i går lagkapten i landslaget. Allt på lite mer än ett år.

En italiensk journalist hade tagit sig till matchen i Budapest i går enbart för att ställa några frågor till Lindelöf efter matchen. Eller reportern var inte ens säker på om han skulle få prata med mittbacken. Men det fick han och frågorna handlade om ryktena om Inter och Napoli och hur han ser på den italienska ligan. Svaren som den italienske killen fick resa hem med var i princip ”inga kommentarer”.

Annons

***

Tänk att vi krossade Ungern med 7-0. Först 5-0 i journalistlandskamp och sedan 2-0 till Janne Anderssons team.

***

Aftonbladet skriver att Ludwig Augustinsson är klar för Werder Bremen men att det inte blir en flytt om laget åker ur Bundesliga. Just nu är man på kvalplats.

Tycker att Bundesliga är ett bra steg och att det är bra att ha klausulen om att kunna bryta avtalet om det blir degradering. Men har ändå svårt att förstå vänsterbackens val av just Werder Bremen.

Augustinsson har en spelstil som passar lag som för matcher. Det har gjort att han har lyft i IFK Göteborg och FC Köpenhamn. Men Werder Bremen är ett lag som kämpar för sitt liv för att hänga kvar i ligan.

Förra säsongen slutade Werder Bremen på trettonde plats, två poäng över kval och fem poäng över nedflyttning. Året innan kom man tia med åtta poäng ner till kval. ”Ludde” har gjort det så bra i FCK att han borde kunna hitta ett bättre lag.

Annons
Publicerad 2016-11-16 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto