Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför kan det bli Zlatans sista guldboll

Sundbergs blogg

Zlatan Ibrahimovic får en ny guldboll.
Nummer elva totalt – och tionde i rad.
Sedan kan det vara stopp.

Zlatan Ibrahimovic har dominerat svensk fotboll de senaste åren och plockat hem pris efter pris på Fotbollsgalan. Ingen har varit i närheten av att hota honom. Så är det även i kväll. Zlatan kommer att ta guldboll nummer elva och sin tionde i rad.

Men för första gången på flera år kan man se tecken på att det här kan bli den svenske stjärnans sista guldboll.

Zlatan Ibrahimovic har bara ett ettårskontrakt med Manchester United, är 35 år och i dagsläget är det oklart vad han gör nästa säsong. Om det blir en förlängning, ja då är det klart att han får möjlighet att vara på en hög nivå vilket kan ge en ny guldboll, men om det blir en flytt till USA – som det har spekulerats om – så är det tveksamt om det blir ett nytt pris på nästa års gala.

Annons

För det finns några som kommer där bakom och flåsar Zlatan i nacken. Tänker främst på Victor Nilsson Lindelöf och Emil Forsberg som lär få pris i kväll som årets försvarare och årets mittfältare. Om båda fortsätter att utvecklas och prestera så blir det en kamp om guldbollen nästa år.

Under det senaste året har Lindelöf tagit guld i U21-EM där han kom med i turneringens lag, tagit en ordinarie plats i Benfica som vann både liga och cup och tog sig till kvartsfinal i Champions League, tagit en ordinarie plats i landslaget där han har varit en av de bästa spelarna och den här säsongen leder klubblaget ligan och gruppen i CL. Dessutom ryktas det om en övergång i vinter till Premier League eller Serie A.

Forsberg var en nyckelspelare och utsågs av Kicker i årets lag när Leipzig gick upp i Bundesliga. Där har både svensken och laget tagit Tyskland med storm. Efter elva omgångar leder Leipzig ligan och Forsberg har gjort fem mål och fem assist.

Annons

På damsidan är det desto jämnare om vem som vinner Diamantbollen och det står mellan Hedvig Lindahl, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger och Nilla Fischer och med Stina Blackstenius som en outsider. Tror att det står mellan Lindahl och Dahlkvist.

Dahlkvist var iskall i OS när hon satte avgörande straffarna mot USA (trots psykningar från Hope Solo) och Brasilien. Kom tvåa i ligan med PSG.

Lindahl kom tvåa i ligan med Chelsea och var väldigt bra i OS där Sverige tog silver. Lindahl tog en straff mot USA och två mot Brasilien och överlag var hennes OS-insats bättre än Dahlkvists.

Så om jag skulle slänga in en slant på vinnare av Diamantbollen så hade tipset blivit Hedvig Lindahl.

Hoppas att folk som är på galan i kväll förstår att det här är kvällen då Zlatan Ibrahimovic kan få sin sista guldboll. Zlatan är på plats tillsammans med Kim Källström och Andreas Isaksson. Tre spelare som har gjort väldigt mycket för svensk fotboll och som nu har slutat i landslaget. Trion är värda en ordentlig och fin hyllning.

Annons

Mina vinnare på Fotbollsgalan 2016

Årets målvakt
Dam: Hedvig Lindahl (Chelsea Ladies FC).

Herr: Robin Olsen (FC Köpenhamn).

Årets back
Dam: Nilla Fischer (VfL Wolfsburg).

Herr: Victor Nilsson-Lindelöf (SL Benfica).

Årets mittfältare
Dam: Lisa Dahlkvist (Paris Saint-Germain FC/KIF Örebro DFF).

Herr: Emil Forsberg (RB Leipzig).

Årets forward
Dam: Stina Blackstenius (Linköpings FC).

Herr: Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain FC/Manchester United).

Damallsvenskans mest värdefulla spelare
Pernille Harder (Linköpings FC)

Årets tränare
Dam: Martin Sjögren (Linköpings FC).

Publicerad 2016-11-21 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto