Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fem som kan göra succé i januaritruppen - tar Isak-hajpen fart igen?

Sundbergs blogg

Tjugofjärde gången som ett svenskt landslag åker på vinterturné. 1988 var första gången och då tog förbundskapten Olle Nordin med sig spelare som Jonas Thern och Peter Truedsson till Gran Canaria.

Sammanlagt har 271 spelare fått speltid när landslaget har varit på vinterturné, bland annat Ken Burwall, Stefan Rehn, Martin Ulander, Mats Gren, Patrik Andersson, Anders Andersson, Robert Steiner och Christian Hemberg.

I år åker landslaget till Abu Dhabi och jag och kollega Matte Tjernström tog samma flyg som de flesta spelarna och ledarna.

Fick på Arlanda uppgifter om att Patrik Carlgren hade lämnat ett sent återbud och körde ut nyheten på sajten. SvFF gick snabbt ut på sin hemsida och bekräftade och berättade att Carlgren är i slutförhandlingar med en klubb. Det betyder alltså att han lämnar AIK som Bosman.

Annons

Viktor Claesson är inte äldst i truppen men ändå den mest rutinerade när det kommer till vinterturnéer. Claesson har gjort sex landskamper när Sverige har varit på januariturné. Han har även varit med i Janne Anderssons riktiga landslag och ska nu visa att han är bäst i den här truppen.

Här är fem spelare som jag kommer att ha extra koll på i Abu Dhabi:

Alexander Isak
Genombrott i allsvenskan, hyllad av Janne Andersson och kopplades ihop med Real Madrid och Barcelona. Men sedan någon vecka tillbaka har alla rykten stannat upp. Någon eller några fina insatser med landslaget i Abu Dhabi så lär hajpen ta fart igen. Det ska bli väldigt spännande att se 17-åringen på vinterturnén för det han gjorde i allsvenskan imponerade.

Kristoffer Olsson
Nyckelspelare och motor när U21-landslaget tog sig till EM efter att som obesegrad vunnit kvalgruppen. En väldigt spännande central mittfältare med en passningsskicklighet och ett fotbollshuvud som skulle vara välkommet i A-landslaget. På grund av skada har han tidigare tackat nej till januaritruppen men får nu chans att visa upp sig.

Annons

Linus Wahlqvist
Wahlqvist kom överraskande med i VM-kvaltruppen mot Frankrike och fick speltid i träningslandskampen mot Ungern. Då körde han om högerbackar som Mattias Johansson och Johan Larsson. Ska därför vara en av de bästa i januaritruppen och därför är det lite upp till bevis att visa vad han går för.

Alexander Jeremejeff
Vinner var han än är. Tog cupen med Häcken och allsvenskan med Malmö FF. På en säsong. Gjorde viktiga mål för båda lagen. Har en känsla av att han har egenskaper som gör att han klarar sig bra internationellt. Är stor och stark och dessutom en bra avslutare.

Saman Ghoddos
Kvick, bra driv, fin teknik och poängspelare. Ghoddos var en av allsvenskans bästa nykomlingar och en av de spelskickligaste i spelskickliga Östersund. Gjorde tio mål och fyra assist under sin första allsvenska säsong. Känns redo och kan bli en succé på vinterturnén.

Annons
Publicerad 2017-01-04 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto