Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Han var bäst på januariturnén och stärkte chansen till riktiga landslaget

Sundbergs blogg

6-0 mot ett väldigt dåligt Slovakien betyder att det blev en seger och en förlust för Sverige på årets januariturné. Tim Erlandsson och Alexander Jeremejeff fick ingen speltid. Linus Wahlqvist, Oscar Lewicki, Viktor Claesson och Sebastian Andersson fick starta i båda matcherna.

Viktor Claesson skulle vara bäst och nu när vi summerar turnén kan vi konstatera att han var det. Claesson var den som stack ut och var på en högre nivå än de andra.

Alexander Isak fick chansen mot Slovakien och tog den. Anfallaren var en av de bästa spelarna på planen. Men samtidigt, det var mot ett väldigt dåligt Slovakien. Tycker även att Linus Wahlqvist och Oscar Lewicki gjorde ett okej läger.

Om någon närmade sig det riktiga landslaget?

Nej jag tycker inte det. Claesson har redan varit med i den riktiga landslagstruppen och han stärkte snarare sina aktier. Där är konkurrensen tuff för att ta en startplats, men kanske kan Claesson vara ett alternativ som höger mittfältare där Jimmy Durmaz och Marcus Rohdén har startat i VM-kvalet?

Annons

Därför var det synd att inte Claesson fick testa att spela till höger i Abu Dhabi. Janne Andersson ville att januarilandslaget skulle spela på samma sätt som det riktiga landslaget. Därför ville han ha Claesson till vänster, för att han, precis som Emil Forsberg, skulle få frihet att dra sig in i banan och låta vänsterbacken komma högt upp. Problemet var bara att det inte fanns tillräckligt bra vänsterbackar i januaritruppen. Högerbackarna var bättre och det var ännu en anledning till att det hade varit intressant att se Claesson till höger.

Sebastian Anderssons två mål, David Moberg Karlssons ett mål och två assist och Andreas Lindes straffräddning var också bra prestationer men i dagsläget är trion en bit ifrån ett riktigt A-landslag.

Synd att inte Jeremejeff kunde spela. Han var en av spelarna som jag var mest nyfiken på. Det var även synd att inte Saman Ghoddos fick starta någon match och jag hade gärna sett mer av Kristoffer Olsson.

Annons

Mot Slovakien var det kul att se en startelva med enbart 90-talister och där nio spelar i allsvenska klubbar.

Det var kul att bevaka landslagets januariläger i Abu Dhabi. Full fart från morgon till natt i tio dagar och det var fullt tryck på Fotbollskanalen och det är kul att folk är intresserade trots att det inte var så många profilstarka spelare med i truppen.

Tycker att vi har täckt det mesta och det började på Arlanda med avslöjandet om att Patrik Carlgren lämnat återbud och Lundh var snabb att dra loss att Håkan Ericson inte fick åka med på vinterturnén. Sedan har det fortsatt med en mängd olika artiklar, FK On Tour och Tjernström vs Lundh.

Några av sakerna var alkoholgate där finländsk media och Aftonbladet piskade på och till slut ledde allt till att SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand fick sätta ner foten, kalla till möte och berätta för folket kring landslaget hur man uppträder när man är iväg och representerar Sverige.

Annons

Det gjorde att man fick kolla sig över axeln eftersom vi bodde på samma hotell som Finlands landslag. Men det var lugnt.

Alexander Axén svingade mot tränarkollegor som inte var på plats i Abu Dhabi och Pa Konate svingade mot sin förre tränare Allan Kuhn.

Elfenbenskustens Bailly berättade att han gärna vill spela med Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United och jag, Tjernström och Rasta-Danne åkte upp till Dubai och träffade Albin Ekdal och Nabil Bahoui.

Här hittar ni allt material som vi har levererat från Arlanda, Abu Dhabi och Dubai.

Publicerad 2017-01-12 18:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto