Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Källström erbjuden jobb i Grasshoppers, Israelssons summa och hur är Isaks plan

Sundbergs blogg

Kim Källström i allsvenskan hade varit kul. Djurgården vill så klart ha tillbaka mittfältaren men han sitter på ett kontrakt i ett och ett halvt år till med Grasshoppers där lönen är väldigt bra och vad jag hör är han även garanterad ett jobb i klubben som ska gälla i tre år efter det att han slutat spela.

Samtidigt har Grasshoppers ekonomiska problem och Källström är en av de bäst betalda spelarna i laget. Men så som förutsättningarna ser ut så blir det svårt för Djurgården att ro i land Källström nu i vinter men det hade som sagt varit kul att se mittfältaren i allsvenskan igen.

***

Avslöjade i slutet av juli att Erik Israelsson hade en utköpsklausul i kontraktet på bara 75 000 euro, ungefär 714 000 kronor, om någon klubb från Nordamerika eller Oceanien ville köpa honom. Redan då ville han lämna Hammarby och nu fem och en halv månad senare har han alltså flyttat för att han ville vidare i karriären. Till PEC Zwolle som har tre segrar efter 18 omgångar och är trea från slutet i den holländska ligan.

Annons

Klausulen gällde ju bara vid en övergång till Nordamerika eller Oceanien. Inte till Holland. Bra för Hammarby som nu fick närmare 4 miljoner kronor för Israelsson och då är det enkelt att förstå att man sålde.

Bajen har även sålt Lars Saetra till Baoding Yingli Yitong i den kinesiska andraligan och där ska det ha kommit in knappt 2 miljoner kronor på Bajens konto.

***

Alexander Isak ryktas vara klar för Real Madrid och enligt Aftonbladet ligger övergångssumman på 95 miljoner kronor. Imponerande av AIK om det är så och det blir spännande att se om det stämmer. Tidigare har klubben fått ett bud på 17-åringen och det var i början av december från just Real Madrid och vad jag hört – Expressen har ungefär samma uppgift – låg det på 2 miljoner euro, nästan 20 miljoner kronor. En summa som hade blivit större om Isak hade gjort det bra i den spanska storklubben. Därför är det bara att lyfta på hatten om AIK nu går från att ha nobbat 20 miljoner till att få 95 miljoner för anfallaren.

Annons

För Isak då?

Det säger sig själv att det är en så vågad chansning som det kan bli för en 17-åring att gå från en allsvensk säsong till världens ledande fotbollsklubb.

Läste en intressant intervju som Kvällsposten gjorde med Markus Rosenberg i söndags där han bland annat pratade om sin förre lagkamrat Emil Forsberg:

”Det visar att ska man lämna en klubb som Malmö måste du gå till ett lag där du får spela. Sedan behöver inte nivån vara så mycket högre. Nu har Leipzig tagit sig till en nivå som är högre än här i Malmö, men man behöver inte bara tänka pengar och stora klubbar. Först och främst måste du spela. Det är så många spelare som lämnat allsvenskan de senaste åren som inte får spela någonting.”

”Hade jag varit rådgivare hade jag fortfarande sagt att Holland och Tyskland är det bästa steget att ta om du inte är riktigt, riktigt bra. Så Emil gjorde helt rätt. Tänker du inte på pengarna i första hand utan på din egen utveckling så kommer man att gynnas i slutändan.”

Annons

Håller med Rosenberg om att det viktigaste är att få spela och för en talang som Alexander Isak är det så klart otroligt viktigt att han får spela matcher på en så bra nivå som möjligt för att fortsätta sin utveckling. I Real Madrid lär det bli spel i reservlaget, precis som det blev för Eero Markkanen. Där ligger laget sjua i en av fyra Segunda B-ligor som är Division 3.

Däremot är det givetvis bra om Isak kommer att få träna med A-truppen. Då hamnar han i en miljö med världsspelare vilket så klart skulle vara utvecklande. Men om man jämför så tror jag ändå att det är viktigare att spela matcher på så bra nivå som möjligt än att bara träna i en så bra miljö som möjligt och därför hade jag hellre sett Isak ta ett annat steg.

Fråga Martin Ödegaard.

Han var 16 år när valet föll på Real Madrid. Då hade han redan debuterat i det norska A-landslaget. Nu har det gått två år, mittfältaren är 18 år och gick nyligen på lån till Heerenveen, ett lag som förmodligen inte hade vunnit allsvenskan, och man undrar om det var det som var planen för två år sedan eller hur den planen annars var?

Annons
Ödegaard gjorde ett inhopp på 32 minuter i La Liga. Det var för ett år och åtta månader sedan när Real Madrid ledde med 5-3 mot Getafe, i en match som slutade 7-3. Sedan blev det två matcher på bänken utan att han fick hoppa in.
I reservlaget gjorde han första säsongen nio starter (utbytt i sex), två inhopp och tre gånger fast på bänken. Ett mål.
Andra säsongen 35 starter (utbytt i 22), tre inhopp och tre gånger fast på bänken. Ett mål.
Den här säsongen blev det 13 starter (utbytt i sex) innan det alltså blev en flytt till Holland. Tre mål. Laget ligger sjua i Segunda B som är Division 3.

Nu är Ödegaard alltså i Heerenveen och därför är man nyfiken på hur Isaks plan ser ut, vilka löften han har fått och så vidare.

***

Maccabi Haifa ville ha AIK:s Ebenezer Ofori. Klubbarna var överens men mittfältaren tackade nej och nu har man i stället vänt sig till Kalmar FF:s Ismael. Återstår att se om klubbarna kommer överens. Ismael vill helst utomlands.

Annons
Publicerad 2017-01-16 20:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto