Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bröndby klasser bättre än Blåvitt och så startar AIK mot Midtjylland

Vilken match han gjorde, Pontus Dahlberg. IFK Göteborgs 18-årige målvakt fick chansen – och tog den. Vid 1-2 gjorde han en trippelräddning, några minuter senare tog han Gustaf Nilssons friläge och sedan straffhjälte på det. Bragd, sa kommentator Mats Larsson. En väldigt bra insats, nöjer jag med mig.

Klart att det var en perfekt match för Dahlberg som fick chansen nu när John Alvbåge har flyttat till USA. Då gäller det att ta chansen och visa att man är redo att vara lagets nye förstamålvakt. Nu är det bara en match, men den bådade gott, gör att lite av pressen släpper och att det blir fortsatt förtroende.

Men det var inte alla i IFK Göteborg som hade en lika bra dag. Thomas Rogne vill nog helst glömma matchen mot Bröndby. Två stora misstag som straffade sig och resulterade i baklängesmål.

Det var skillnad och det ska vara skillnad. Det har gått 21 omgångar av den danska ligan där Bröndby ligger tvåa. IFK Göteborg har precis haft semester och dragit igång sin försäsongsträning.

Blåvitt låg under med 1-2 efter den första halvleken och när den andra började hade Bröndby gjort hela åtta byten, men inte ens då klarade IFK Göteborg av att skapa ett tryck.

Sören Rieks och Scott Jamieson hade problem på sin vänsterkant och Bröndby hittade flera gånger in i ytan mellan Jamieson och Rogne där Johan Larsson var skicklig på att ta sig fram.

Rieks gjorde 1-1-målet och i slutet såg Elias Omarsson till att matchen gick till straffar. Omarsson var pigg och borde nog få starta mot AIK.

***

Tempot och intensiteten i IFK Göteborgs match mot Bröndby var bättre än mötet mellan Häcken och Molde.

***

Efter IFK Göteborg-Bröndby kastade vi oss in i en taxi och åkte till AIK:s träning. Där skulle vi göra ett jobb på Simon Thern och ett på Kristoffer Olsson så båda skulle vara på plats en halvtimme innan träningen. Men det blev ett haveri. Vår taxichaufför körde fel, hittade inte, fick stanna folk som joggade och fråga efter vägen. Vi var 20 minuter sena. Thern och Olsson (lite som Piff och Puff, då dom oftast går sida vid sida) hade då tröttnat och gått in i omklädningsrummet. När jag tog mig in i omklädningsrummet började båda peka på klockan, snacka om böter och jag hade swish (givetvis satt dom bredvid varandra i omklädningsrummet).

Så vi fick vänta och kolla på träningen som bestod av teori och fasta situationer. Då kunde vi se en förmodad startelva och elvan som lär få chansen mot Midtjylland är: Linnér – Väisänen, Karlsson, Johansson – Sundgren, Ishizaki, Affane, Blomberg, Kpozo – Avdic, Markkanen.

Ska bli spännande att se Amin Affane och Johan Blomberg. Rapporter säger att båda har varit väldigt bra på träningarna och nu är det extra press med tanke på att klubben har värvat in Kristoffer Olsson och Simon Thern. Nu gäller det att prestera.

Efter träningen påstod Thern att han har en lugn framtoning och inte eldar på saker och ting i media. Trots att han i sin första intervju som AIK-spelare inte var sen med att ta upp att Malmö FF har förlorat två raka matcher mot svagt motstånd och har en del att jobba på.

Olsson avslöjade i Fotbollskanalen On Tour att han inte startar mot Midtjylland utan att planen är ett inhopp och att han vill visa sin förre tränare som ju inte ville satsa på honom. En bit in i On Tour dök plötsligt Rickson Mansiamina upp och kraschade hela programmet. Han hade tydligen förlorat en ”gris” och tvingats av Nebojsa Novakovic att springa rakt in i vår sändning. Det blev som det blev.

Publicerad 2017-02-07 kl 16:44

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons