Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Friberg lyfte Häcken och häftigt med 15-årige Kevin och Lill-Nacka

AIK ändrade fredagens träning från klockan 11:00 till 16:00. Återhämtningssyfte, hävdade koordinator Henrik Jurelius när jag frågade om det berodde på att slippa media med tanke på att Häcken spelade mot Midtjylland 15:00.

Nu hade vi ändå inte planerat att vara på AIK:s träning då vi i stället ville vara på IFK Göteborgs pass, dels eftersom vi ville göra Fotbollskanalen On Tour med Mattias Bjärsmyr, dels eftersom det var på samma plan som Häckens match.

***

GP-Janlind och GT-Junelind var givetvis på Blåvitts träning och båda skrattade gott åt stackars Casper på Fotbolldirekt. Det är nämligen så att Casper och hans vapendragare Lennart har hyrt bil här i Dubai och tydligen kört väldigt fort men helt missat att det finns fartkameror. Mitt under Blåvitts träning upplyste någon Casper om att det finns fartkameror och när han förstod att han förmodligen har åkt på en hel drös med böter så höll hela hans liv på att rasa samman. Casper lämnade oss på läktaren och satte sig bakom ett av målen.

***

Jörgen Lennartsson hetsade Patrik Karlsson Lagemyr om lördagens match mellan Liverpool-Tottenham. Lennartsson håller på Liverpool och ”Paka” på Spurs. Skulle inte vilja byta plats med mittfältaren om hans lag förlorar den matchen.

***

Så här startar Blåvitt mot AIK: Dahlin – Salomonsson, Boo Wiklander, Rogne, Jamieson – Smedberg Dalence, Sabah, Albaek, Rieks – Boman, Omarsson.

***

Ville ha med Bjärsmyr i On Tour för att han alltid är rak och säger som det är. Gillar det.

Bjärsmyr pratade om vilka i IFK Göteborg som har imponerat på lägret, hur det är att Mats Gren är mer öppen i media än vad Håkan Mild var och hur han som lagkapten har fått prata med sportchefen. Dessutom en del snack om Alexander Isak och hur vi i media kan hajpa upp spelare.

***

Med Erik Friberg i laget lyfte sig Häcken ett par nivåer. Det blev ett annat lugn, bättre passningsspel och någon mer än Alexander Farnerud som kunde hålla i bollen. Friberg kommer att vara väldigt viktig för Häcken.

Framåt handlade det mesta, om inte allt, om Farnerud. Förutom att han var klok och kreativ så gjorde han även en bra arbetsinsats.

Farnerud fick en assist på det avgörande 2-1-målet som David Engström nickade in. Intervjuade Engström efteråt och han var minst sagt nöjd med målet. Mitt i intervjun som gick live började Farnerud att kasta in vatten på oss. Kul.

Men allt var inte bra i Häcken. Joel Anderssons agerande när han inte tittade på spelare vid Midtjyllands 1-0 var inte bra. Mohammed Abubakari och Nasiru Mohammed blandade och gav för mycket.

***

Pratade med Johan Dahlin och Simon Kroon i halvtid. Dahlin (Lill-Tarzan) var inte sen med att håna. Först åkte jag på en passning för att jag hade på mig mycket kläder i värmen och sedan var det Rasta-Danne att få sig ett stick för att han såg ut att vara nära kramp.

***

Kim Källström till Djurgården är häftigt. Det var så klart en hel del snack om det vid matcharenan Jebel Ali. Pratade med Häckens sportchef Sonny Karlsson som var lite besviken men att laget har det väldigt bra ställt på det centrala mittfältet.

***

Mest snack om Farnerud, Friberg och Stahre men i skymundan var det kul att 15-årige Kevin Ackermann och 20-årige Albin Skoglund (släkt med ”Nacka”) hoppade in.

Ackermann berättade efter matchen att han har tre prov när han kommer hem (matte, SO och NO) och Skoglund pratade en del om ”Nacka”.

***

Patrik Carlgren till Nordsjälland såg man inte komma för några veckor sedan. Det känns som han har fått nobben av AIK och kanske var det så att IFK Norrköping visade intresse men att han inte riktigt kunde. Då blev det till slut Nordsjälland som är nia i den danska ligan.

***

Fantastisk reaktion på Smedberg Dalence när Rasta-Danne smög upp bakom honom och plötsligt frågade om han inte saknar Norrköping (Rasta är tung Peking-supporter). Smedberg satt tillsammans med alla lagkamrater och tränare och svarade inte helt oväntat nej på den frågan, men att han hade väldigt fina år i Norrköping.

***

Schwarz och Kuhn var på plats på Häcken-Midtjylland och Schwarz vill vara med på ett Fotbollskanalen On Tour. Så i morgon kör vi.

Publicerad 2017-02-10 kl 16:42

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons