Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tänk att Lindelöf halkade in i U21-truppen för två år sedan

Sundbergs blogg

Det blev en avstickare från Lublin till Manchester. Victor Nilsson Lindelöf skulle skriva på kontrakt med United så jag och kollega Forsstedt tog flyget från Warszawa (vi höll på att missa det när Forsstedt körde vilse för att han ironiskt nog var så exalterad över att få prata om orientering) med målet att få tag på den svenske försvararen. Inte helt enkelt visade det sig. Men inte omöjligt.

Vi åkte ut till träningsanläggningen vid Carrington tidigt på morgonen men där var det helt omöjligt att ta sig in. Vi kom till en avspärrning där det stod en vakt som varnade oss för att ta minsta lilla felsteg. Så vi uppförde oss ordentligt och väntade, väntade och väntade.

Paul Pogba, Juan Mata och ett par andra spelare passerade i sina bilar och så till slut kom en röd chevrolet. Där satt Lindelöf och log. In med bilden till redaktionen och sedan drog vi ut till Old Trafford och pratade med supportrar. Därefter letade vi upp det finaste hotellet i Manchester och väntade och hoppades på att försvararen skulle dyka upp så att vi kunde hinna få med honom i sportsändningen på TV4.

ANNONS

Sex timmar senare kom han. Inte superpigg men glad. Ställde givetvis upp på en intervju och vi fick låna ett rum.

Resultatet ser ni här.

Lindelöf sa att han inte riktigt hade hunnit ta in allt. Det kan man förstå. En övergång till en av världens största klubbar. 350 miljoner kronor som kan bli 450 miljoner. Sveriges näst dyraste spelare någonsin och Manchester Uniteds dyraste försvarare någonsin. Det kan inte vara enkelt att ta in.

06:00 går flyget tillbaka till Warszawa och sedan bil ner till Kielce där det svenska U21-landslaget laddar för fredagens match mot England. Pratade med Lindelöf om hur han halkade in i U21-landslagets EM-trupp 2015. Först blev han inte uttagen men kom ändå med efter en skada på Emil Krafth i genrepet.

Lindelöf satt på bänken i den första gruppspelsmatchen. Men så kom en öppning.

ANNONS

En avstängning på Alexander Milosevic i den andra matchen gjorde att Joseph Baffo flyttade in som mittback och lämnade plats på högerbacken åt Lindelöf.

Den platsen behöll han under resten av mästerskapet och när turneringen var slut hade han tagit guld, blivit uttagen i Uefas All Star-team och slagit in lagets sista straff i finalen.

När den portugisiska ligan drog igång i augusti 2015 skadade sig två av Benficas mittbackar och Lindelöf fick chansen – och tog den, precis som i U21-landslaget. Svensken behöll sin plats och när säsongen var slut hade han tagit liga- och cupguld och tagit sig till kvartsfinal i Champions League.

I mars 2016 blev försvararen uttagen i Erik Hamréns landslag som skulle förbereda sig inför EM i Frankrike genom att träningsspela mot Turkiet och Tjeckien. Om han fick chansen och tog den? Det blev spel från start i båda matcherna och det blev det även i samtliga EM-matcher.

ANNONS

På den svenska fotbollsgalan utsågs han till årets försvarare och när den portugisiska ligan drog igång efter EM så var Lindelöf given som mittback. Säsongen 2016/17 startade svensken i 32 av 34 ligamatcher, avgjorde seriefinalen mot rivalen Sporting, försvarade ligaguldet och togs av ligans spelare ut i årets lag.

Innan intervjun på hotellet i Manchester funderade jag en del på det där, hur han för bara två år sedan halkade in i U21-landslaget och hur han hela tiden har tagit alla chanser han har fått. Lindelöf berättade att det är just det som har gjort att han är där han är i dag, att han har varit förberedd på att chanser ska dyka upp, och han riktade sig till alla fotbollsspelare som inte får spela och uppmanade alla att ändå vara förberedda på att chansen ska komma.

Nu byter vi fokus och drar till Polen. Visst ska väl Alexander Fransson starta mot England?

ANNONS
Publicerad 2017-06-14 22:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto