Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK sätter press på MFF - men var ska Bahoui spela?

DUBAI. AIK fortsätter att spänna musklerna och nu ansluter Nabil Bahoui till träningslägret i Dubai. Kul för allsvenskan. Och med tanke på att AIK slutade tvåa förra året och att man nu har värvat Tarik Elyounoussi, Stefan Silva, Enoch Kofi Adu, Joel Ekstrand, Robert Lundström, Budimir Janosevic och snart förmodligen Nabil Bahoui, samt fått tillbaka Ahmed Yasin och Anton Saletros och dessutom har Henok Goitom som har fått tid att hitta form, så om laget inte vinner nu undrar man ju om dom någonsin gör det?

Skämt å sido, det är klart att det är många nya spelare och då kan det ta tid att få ihop det. Men har AIK råd med det, att det kan ta tid? Förra säsongen var man inte med från start och fick en jobbig inledning. Nu blir det stor press på både sportchefen Björn Wesström och tränaren Rikard Norling. Stjärnorna måste prestera och laget fungera.

ANNONS

Nabil Bahoui lämnade AIK sommaren 2015 efter att ha gjort fem mål och en assist under vårens nio matcher och säsongen 2014 blev det 14 mål och sju assist på 26 matcher.

Efter det har det inte blivit ett enda seriemål i varken Saudiarabien, Tyskland eller Schweiz.

”Nabbe” skrev först på ett kontrakt på två plus två år med saudiska Al Ahli, gjorde fyra starter och sex inhopp innan han bröt avtalet efter bara ett halvår.

Flyttlasset bar till Hamburg och ett kontrakt på två och ett halvt år (till den 30 juni 2018). Där blev det tre starter och fyra inhopp innan han i somras skrev på ett treårskontrakt med Grasshoppers.

Efter ett halvår i Schweiz har det blivit sju starter och fem inhopp och nu är Bahoui alltså på väg att lånas ut till AIK.

Klart att det är ett frågetecken för form efter att inte ha spelat så mycket den senaste tiden. Men kapacitet finns verkligen.

ANNONS

Intressant att AIK nu har värvat Joel Ekstrand, Tarik Elyounoussi, Stefan Silva, Enoch Kofi Adu och är nära Nabil Bahoui som alla har gjort det bra för något eller några år sedan men som haft det lite struligt innan AIK.

När Bahoui var som bäst i AIK utgick han från en kant och hade ett fint driv, om han var till vänster gick han gärna inåt i banan där han kunde komma till rätta med sitt fina tillslag.

Det blir spännande att se hur Rikard Norling ser på Bahoui och var han passar in i 3-5-2-systemet, för kan inte tänka mig att han skrotar det systemet. Dels med tanke på att han har kört det ett tag och körde på i våras med till exempel Nils-Eric Johansson som wingback i stället för att då ändra om till en fyrbackslinje, dels för att laget har tränat hårt med den formationen här i Dubai.

Om det blir som offensiv av de tre centrala mittfältarna så är ju det en position där man har värvat Tarik Elyounoussi vilket har gjort att Ahmed Yasins plats blivit hotad. Yasin som var så bra i Häcken (kanske går tillbaka?) Det kan bli härliga och tuffa träningar med den trion, om nu ”Nabbe” är tänkt i den rollen?

ANNONS

Om Bahoui är tänkt som anfallare så hotas Nicolas Stefanelli och Henok Goitom och nyförvärvet Stefan Silva blir helt plötsligt fjärde anfallare, inte helt vanligt att man värvar in en fjärde anfallare.

Kan nog vara en del spelare som inte är helt nöjda utan lite stressade nu. Tror inte att Norling behöver tjata om att det ska vara hög intensitet på kommande träningar.

Spännande är bara förnamnet. Bra spelare har AIK skaffat under det här transferfönstret och det ser vasst ut. Nu gäller det bara att få ihop det.

I morgon blir det till att se AIK:s träning på Nad Al Sheba.

Publicerad 2018-02-04 kl 19:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto