Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelarna som har störst chans att slå sig in i landslagets startelva

Sundbergs blogg

Vid dubbellandskamper har Janne Andersson tidigare låtit förstaelvan spela en av matcherna och reserverna den andra. Så också nu när det först är en träningslandskamp mot Österrike och sedan tävlingsmatch mot Turkiet.

Mot Turkiet spelar de bästa och i kväll övriga. Då gäller det att ta chansen för att närma sig en ordinarie plats, något som har hänt förr under Janne Andersson.

Tänker på Viktor Claesson som gjorde två mål och var bäst på planen i bortamatchen mot Portugal på Madeira i mars 2017. Innan den landskampen gick Jimmy Durmaz före honom, men med den fina insatsen visade han Janne Andersson att han håller hög nivå, något som hjälpte honom att några månader senare lägga beslag på platsen, och i VM var Claesson en av Sveriges bästa spelare.

Så, vilka har chansen att vid en bra match mot Österrike närma sig en ordinarie startplats i landslaget?

ANNONS

Ola Toivonen har slutat och det har gjort att anfallsplatsen bredvid Marcus Berg är öppen. Janne Andersson hade tänkt att spela med Viktor Claesson där mot Turkiet, men nu när Emil Forsberg har lämnat återbud så lär Claesson få spela till vänster på mittfältet.

Tror att Andersson tänkte ha Claesson där för att starta med de elva bästa spelarna, och att det finns en liten osäkerhet på de övriga anfallarna.

Så anfallsplatsen bredvid Berg är fortfarande öppen och gissa om John Guidetti, Isaac Kiese Thelin och Robin Quaison är sugna på att göra en bra match mot Österrike.

Kiese Thelin startar tillsammans med Quaison, och sedan är det bestämt att Guidetti byter med Kiese Thelin i halvtid.

Känslan innan matchen är att Kiese Thelin ligger närmast platsen bredvid Berg, då han är den av de tre som mest påminner om Toivonen. Och att Guidetti är tätt efter och vid en bra insats mot Österrike har chans att få starta mot Turkiet. Men om båda är svaga samtidigt som Quaison gör succé, ja då kan han bli en startskräll mot Turkiet.

ANNONS

Ni ser, en öppen plats var ordet.

Ken Sema är en annan spelare som vid en bra insats lär närma sig en ordinarie plats. Durmaz ser ut att starta mot Turkiet, men här finns det chans för Sema att slå sig in.

Marcus Rohdén fick inte spela någonting i VM och håller nu till i Serie B. Mot Österrike startar han till höger på mittfältet och måste vara bra för att hänga kvar i truppen.

Jakob Johansson, som sköt Sverige till VM, är snart tillbaka efter sin skada och det gör att det blir extra tryck på Gustav Svensson och Oscar Hiljemark på det centrala mittfältet.

Publicerad 2018-09-06 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto