Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så slutar allsvenskan - utropstecken och frågetecken i alla lag

Sundbergs blogg

Så här tror jag att allsvenskan slutar.

1. Malmö FF
Utropstecken: På pappret klart bästa truppen. Klart bäst ekonomi. Revansch efter förra årets tredje plats, där man var nio poäng efter ettan AIK. Bra nyförvärv i Jo Inge Berget och Erdal Rakip. Dessutom startar Anders Christiansen och Marcus Antonsson säsongen i MFF, båda kom under sommaren.
Frågetecken: Bra spelare kommer att få sitta på bänken. Det gäller att Uwe Rösler har ett bra ledarskap.

2. Häcken
Utropstecken: Laget som har sett bäst ut i år. Imponerande offensiv med Alexander Jeremejeff, Paulinho, Ahmed Yasin, Nasiru Mohammed och Mervan Celik. Och då har inte ens Daleho Irandust varit med ännu. En fin spelmotor i Erik Friberg, och bakom duktiga trion Rasmus Lindgren, Joona Toivio och Peter Abrahamsson. Femma förra säsongen, känns ännu vassare i år.

ANNONS
Frågetecken: Alexander Jeremejeff har en spelstil som är svår att ersätta. På försäsongen har det ryktats om att utländska klubbar rycker i honom. Stannar han hela säsongen?

3. IFK Norrköping
Utropstecken: Har värvat mycket och intressant. Senast i Egzon Binaku som hade det tungt i MFF men som var bra i Häcken. På det centrala mittfältet har man en landslagsspelare i Alexander Fransson, bredvid honom Simon Thern som var bra förra året och som imponerade på landslagets januariturné. Kalle Holmberg är en pålitlig målskytt. Christoffer Nyman är en vass värvning som har återvänt efter ett utlandsäventyr i Tyskland.
Frågetecken: Det är klart att det blir intressant att se hur Norrköping klarar sig utan Andreas Johansson. Där har laget tappar en viktig spelare med erfarenhet, ledaregenskaper, vinnarskalle och spelintelligens. Inte enkelt att ersätta och det borde märkas. Men det är ju inte så att han var ensam om att vara bra och viktig, så kvar i toppen borde laget absolut vara. Det hajpade nyförvärvet Sead Haksabanovic ska bli spännande att följa. Bra i Halmstad som gick upp från superettan och sedan i den allsvenska bottenstriden. Därefter flytt till West Ham och Malaga, men där han knappt spelade något. Blir han en succé?

ANNONS

4. AIK
Utropstecken: Mästare. Fortfarande svåra att besegra, har bara förlorat en match på försäsongen och det efter straffar. Finns mycket spets, bland annat i Sebastian Larsson, Enoch Kofi Adu, Henok Goitom, Tarik Elyounoussi och Chinedu Obasi.
Frågetecken: Mästaren har inte imponerat på försäsongen. Spelet har hackat och Kristoffer Olsson, Alexander Milosevic och Robin Jansson saknas. Fortfarande bättre defensivt än offensivt och det är inte helt enkelt att få hål på kompakta 5-3-2-uppställningen.
Mer frågetecken än utropstecken när serien drar igång. Ingen kommer att ersätta Kristoffer Olsson fullt ut, det är för svårt med tanke på hur bra han var viket är ett kvitto på att han nu är ordinarie i landslaget. Men vem står för det rappa, tekniska och offensiva på mittfältet? Förra året släppte man bara in 16 mål. Det blir svårt att upprepa, och hur mycket betyder förlusterna av Milosevic och Jansson? Är nyförvärven Saku Ylätupa och Daniel Granli redo att lyfta direkt?

ANNONS

5. Djurgården
Utropstecken: Har fått ihop det bra på försäsongen. Har varit kompakta och fysiska. Mittbacken Marcus Danielson har imponerat, centrala trion Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad och Kevin Walker har gått in i varje duell som att livet stått på spel och framåt har Mohamed Buya Turay petat in ett par bollar. Det har sett bra ut, och då har inte ens Erik Berg varit med ännu, och knappt nyförvärvet Astrit Ajdarevic. Det var ett tag sedan som Djurgården kändes så här intressant.
Frågetecken: Många jämna matcher på försäsongen. För mycket oavgjort håller inte för att vara ett topplag så frågan är om laget kan äga matcher och vara effektiva? Är Buya Turay den som gör skillnaden längst fram? Har letat anfallare men inte fått napp.

6. Hammarby
Utropstecken: Har på pappret många bra spelare. Hemmaplan med sitt tryck. Stefan Billborn satte ett bra spel förra året. Den som har varit bäst av nyförvärven är mittbacken Odilon som det ska bli oerhört spännande att följa. Bara 18 år men har sett väldigt mogen och vass ut.

ANNONS
Frågetecken: Viktiga Björn Paulsen och Jiloan Hamad har försvunnit. Viktiga Johan Wiland och Junior är skadade. Det borde påverka. Alexander Kacaniklic och Darijan Bojanic har värvats in men ännu inte imponerat. In har också Vidar Örn Kjartansson kommit på ett kort kontrakt. Ska både han och Nikola Djurdjic spela, om inte, hur blir reaktioner om någon hamnar på bänken?

7. Östersund
Utropstecken: Hosam Aiesh är kvar och han bar sitt lag förra hösten. Flera intressanta värvningar, som Ravel Morrisson och Charlie Colkett. Tesfaldet Tekie har mycket i sig, var bra på landslagets januariläger och har kapacitet att göra en väldigt bra säsong.
Frågetecken: Östersund startar upp en säsong utan Graham Potter, Saman Ghoddos, Ken Sema, Sotirios Papagiannopoulos och Brwa Nouri. Många har lämnat, många nya har kommit. Klarar Ian Burchnall att få ihop det? Sedan återstår det att se om laget påverkas av allt negativt som händer utanför planen.

ANNONS

8. Kalmar FF
Utropstecken: Rasmus Elm kommer att vara viktig på mitten och Viktor Elm kommer vara viktig i försvaret. Fidan Aliti, Piotr Johansson och Henrik Löfkvist är spännande nyförvärv och Nils Fröling kan bli ett utropstecken.
Frågetecken: Hur mycket kommer Rasmus Elm att spela? Det är ju det som mycket hänger på. Med honom på planen kan Kalmar rå på alla lag, men utan honom tappar man mycket kvalitet. Moestafa El Kabir har kapacitet för att vara den målskytt som Kalmar har saknat, men vilken form är han i? Det är några viktiga frågetecken, men om Elm är med och El Kabir har form så blir Kalmar luriga.

9. Helsingborg
Utropstecken: Andreas Granqvist, Alexander Farnerud, Rasmus Jönsson och Wanderson. Det är länge sedan en nykomling hade sådana spelare.
Frågetecken: Samtidigt är det frågetecken för Farneruds skadehistorik och om snart 34-årige Granqvist spelar alla matcher i allsvenskan? Andri Bjarnason gjorde 16 mål i superettan, kan han även hitta rätt i allsvenskan?

ANNONS

10. GIF Sundsvall
Utropstecken: Överraskade förra året med ett fint spel och spets i David Batanero, Linus Hallenius och William Eskelinen. Pa Konate, Omar Eddahri och Alexander Blomqvist är tre intressanta nyförvärv. Mittfältaren Juanjo Ciercoles kan bli ett utropstecken.
Frågetecken: Slutade åtta förra året och känslan är att det kan bli tuffare i år. Många har lärt sig hur Sundsvall spelar, Batanero och Eskelinen har utgående kontrakt, Hallenius har fått sitt femårskontrakt. Säljer man Batanero och/eller Eskelinen i sommar eller tappar utan pengar efter säsongen? Är Hallenius lika målhungrig efter sitt nya och långa avtal?

11. Elfsborg
Utropstecken: Spännande nyförvärv i Pawel Cibicki och Jonathan Levi. Jesper Karlsson och Simon Olsson är två som kan blomma ut, om Jimmy Thelin släpper fram.

ANNONS
Frågetecken: Det har inte varit ofta som Elfsborg har lånat spelare, men inför den här säsongen har man lånat in tre stycken i Pawel Cibicki, Jonathan Levi och Stian Gregersen. Korta lösningar och det återstår att se om det blir kort tid i klubben för trion eller om det blir förlängningar? Elfsborg slutade tolva förra året och gjorde bara 29 mål, och har inte imponerat på försäsongen. Kan Cibicki styra upp det?

12. Örebro
Utropstecken: Nu sätter man hoppet till Johan Bertilsson, Viktor Prodell och Filip Rogic. Trion har kapacitet och poäng i sig och nu gäller det att få fram det. Spännande nyförvärv i Kevin Wright som var uppskattad i Degerfors.
Frågetecken: Slutade nia förra säsongen, men bara fem poäng ner till Sirius på trettonde plats, precis över kval. Då hade man Nahir Besara som gjorde 13 poäng. Det har man inte längre. I cupen: 3-3 mot IFK Göteborg, 2-1 mot Gais och 0-1 mot Nyköping. Där svajade defensiven och den måste man få ordning på.

ANNONS

13. AFC
Utropstecken: Överraskningen och utropstecknet i cupen där man är i final. Felix Michel, Anel Raskaj och gänget har imponerat.
Frågetecken: Men en allsvensk säsong är lång och AFC lär vara glada om man hänger kvar.

14. IFK Göteborg
Utropstecken: Det sägs att Nzuzi Toko är ett bra nyförvärv och sedan ryktas det om Lasse Vibe. Några fina värvningar hade varit bra för Blåvitt då det kan bidra till att det blir enklare att locka till sig fler spelare.
Frågetecken: Elva förra säsongen med en poäng före Sirius på trettonde plats, precis över kval, och en tuff försäsong i år. Truppen känns inte mycket bättre nu. Inte ekonomin heller. Patrik Karlsson-Lagemyr och Sebastian Ohlsson har blixtrat till, men frågan är om ansvaret att bära storklubben på sina axlar är för tungt för duon? Profiler som Robin Söder och Sebastian Eriksson är redo att ta ansvar som ledare, men här är det frågetecken för skadehistorik och med många skador blir kvaliteten lidande.

ANNONS

15. Sirius
Utropstecken: Philip Haglund, Robert Åhman Persson och Jesper Arvidsson är rutinerade och viktiga. Stefano Vecchia, Elias Andersson och Sam Lundholm kan slå igenom. Spännande nyförvärv i John Junior.
Frågetecken: Bara två segrar på försäsongen (4-2 mot Brage och 2-1 mot Karlstad) skrämmer inte de allsvenska motståndarna. Dessutom har det blivit oavgjort mot BP och Frej, och förluster mot Örebro, Halmstad och Östersund.

16. Falkenberg
Utropstecken: Falcon alkoholfri arena är inte drömmen för motståndarna. Håller extra koll på John Björkegren och Robin Östlind.
Frågetecken: Som det ser ut nu så saknas det kvalitet i Falkenberg. Erik Pärsson och Chisom Egbuchulam låg bakom många mål när laget gick upp, men nu har båda lämnat. Då hoppas man på John Chibuike. Han har för ett par år sedan visat att han håller i allsvenskan, men frågan är hur status är nu?

ANNONS
Publicerad 2019-03-31 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto