POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Var ska Kacaniklic platsa och märkligt med Genk och Odilon

Efter den tunga 1-4-förlusten mot Malmö FF studsade Hammarby tillbaka och besegrade Djurgården med 2-1. Det var inget snack om segern. Bajen var bättre, framför allt i den första halvleken då man käkade upp Djurgården. Det var imponerande.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs laguttagning med två vänsterbackar på vänsterkanten var inte lika imponerande. Gissar att tanken var att stoppa Bajens högerkant och då blev det som att förtroendet för Elliot Käck inte var superhögt. Det fick ingen effekt. Hammarbys 1-0-mål kom på den kanten när högeryttern Imad Khalili fick bollen och assisterade snyggt till Nikola Djurdjic som blev fri och satte bollen i mål. Kort efter hade högerbacken Simon Sandberg ett bra inlägg som Djurdjic var nära att göra mål på. Och efter den första halvleken valde Djurgårdens tränare att ta ut för dagen vänstermittfältaren Jonathan Augustinsson.

Nu var det inte så att det bara var vänsterkanten som var svag i Djurgården. Högerbacken Aslak Fonn Witry hängde inte med Muamer Tankovic. Tankovic var väldigt bra och har öppnat allsvenskan starkt. Hur länge blir han kvar i Bajen?

En annan som var bra var Darijan Bojanic. Bojanic har varit upp och ner i sina prestationer i Hammarby men om man ska fokusera på det positiva så har insatserna mot AFC och första halvlek mot Djurgården varit väldigt bra. Mot AFC dominerade han mitten och fördelade precisa passningar, långa och korta. Mot Djurgården hade han en låg utgångspunkt, hämtade boll och visade återigen upp ett pricksäkert passningsspel.

Jeppe Andersen och Nikola Djurdjic hade inställning, vilja och fysik som var ovärderlig i ett derby.

Nu väntar Hammarbys fans på att Alexander Kacaniklic också ska komma igång. Men just nu är frågan vems plats han ska ta när han är tillbaka efter sin skada? Rent spelmässigt är Kacaniklic en bättre spelare än Khalili, men efter två mål mot AFC och en fin och viktig assist mot Djurgården så blir det svårt att komma tillbaka och direkt flytta på Khalili. Han lär få vänta på att Khalili gör en svag match utan poäng.

Djurgården borde lagt ett ännu större tryck på Hammarbys vänsterkant där Dennis Widgren inte var bra.

***

Kossonou Odilon till Genk för över 30 miljoner? Efter att ha gjort två starter och två inhopp i allsvenskan och där han inte har övertygat. Det vore dels märkligt, dels en sjukt bra affär för Hammarby.

Tyckte att Odilon gjorde några bra prestationer i cupspelet i vintras och förstod att det på sikt kan bli en bra spelare. Men att efter inte ha presterat i allsvenskan till att säljas till Genk för så mycket pengar, det är svårt att förstå.

Uppenbarligen har någon i Hammarby någon bra kontakt i Genk då man sålt Joseph Aidoo för, enligt Expressen, knappt 15 miljoner, Neto Borges för, enligt Expressen, omkring 20 miljoner, och nu kanske Odilon för, enligt Expressen, över 30 miljoner.

Aidoo – mittback precis som Odilon – har varit ordinarie i Genk men verkar nu ha tappat platsen och har därför bara startat i två av de nio senaste matcherna och i stället suttit på bänken.

Borges var, enligt Hammarby, en av klubbens dyraste försäljningar någonsin. Men i Genk får han inte spela och inte heller sitta på bänken. Han har startat i en match och det var i januari. Efter det har det inte blivit något spel utan han har oftast varit utanför truppen.

Förstår att Hammarby vill sälja för så mycket pengar. Förstår inte att Genk vill köpa för så mycket pengar. Men hur bör en 18 årig spelare, som nyss har flyttat från Elfenbenskusten till Sverige, skrivit på ett fyraårskontrakt men som ännu inte har tagit en ordinarie plats i Hammarby, tänka?

Förstår att det blir en större chans med en bättre liga och att det säkert blir mer pengar. Men det lär inte vara enklare att ta en plats i Genks backlinje än i Hammarbys.

Publicerad 2019-04-29 kl 11:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå