Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

De har spelat mest under Gerhardsson - är det startelvan i VM?

Har gått igenom Peter Gerhardssons 21 landskamper som förbundskapten och kollat vilka spelare som har fått störst förtroende och fått flest minuter på planen. Här är listan.

I träningsmatcher har det testats en del, men i tävlingsmatcher har det sett annorlunda ut. Det är inte så konstigt, men siffrorna är ändå en tydlig indikation på flera saker.

ANNONS

* Linda Sembrant och Nilla Fischer lär inte bänkas, vilket betyder att om Magdalena Eriksson får spela mittback så spelar Sverige med tre mittbackar. Annars lär hon vara vänsterback. Jonna Andersson hoppas helt säkert på att det blir tre mittbackar så att hon kan lägga beslag på platsen som wingback till vänster.

* Caroline Seger går först av de sittande mittfältarna.

* Kosovare Asllani och Stina Blackstenius är Gerhardssons offensiva nycklar (men viktigt att ha i åtanke att Fridolina Rolfö har missat många matcher på grund av skador, annars hade hon hamnat högre upp i listan om spelminuter).

* Hanna Glas känns ganska given som högerback.

* Gerhardsson har talat gott om Amanda Ilestedt. Men ändå har hon inte gjort en enda minut när det har varit tävlingslandskamp.

* Madelen Janogy, Julia Zigiotti Olme, Zecira Musovic, Jennifer Falk och Nathalie Björn gör Amanda Ilestedt sällskap i att aldrig ha spelat en tävlingsmatch under Peter Gerhardssons tid som förbundskapten.

ANNONS

* Hedvig Lindahl kommer att stå i mål.

* Rutinerade spelarna med Sembrant, Fischer och Seger är favoriter och det ska mycket till om Gerhardsson ska bänka någon. Även fast Magdalena Eriksson var Sveriges bästa spelare i Algarve cup så ska det nog mycket till för att Gerhardsson ska spela henne före Sembrant eller Fischer.

* De här tolv har spelat mest i tävlingsmatcherna och det är ingen vågad gissning att det är det här gänget som kommer att få störst förtroende även i VM. Rolfö har som sagt missat många matcher på grund av skador, annars hade hon hamnat högre upp i listan om spelminuter.
Linda Sembrant – 630 minuter
Hedvig Lindahl – 630
Stina Blackstenius – 621
Nilla Fischer – 613
Kosovare Asllani – 584
Magdalena Eriksson – 450
Caroline Seger – 450
Sofia Jakobsson – 446
Hanna Glas – 360
Jonna Andersson – 345

ANNONS
Elin Rubensson – 339
Fridolina Rolfö – 295

Om det nu är de här tolv som har störst förtroende hos Gerhardsson så är det en som ska bort. Om vi skär i listan med de här tolv spelarna, eftersom Seger och Eriksson har lika många spelminuter så vi kan dela efter där. Då ser den nedre halvan ut så här:

Sofia Jakobsson – 446
Hanna Glas – 360
Jonna Andersson – 345
Elin Rubensson – 339
Fridolina Rolfö – 295

Det blir inte helt enkelt för Gerhardsson. Men Rolfö har som sagt varit skadad och hade annars hamnat högre upp. Är hon frisk är hon viktig och lär spela.

Glas är enda högerbacken av de här tolv spelarna.

Rubensson är omtyckt av Gerhardsson och efter cupfinalen sa han att det strålade om henne, och hon har matchats tillsammans med Seger på det centrala mittfältet.

Sofia Jakobsson har en förmåga att kliva fram när det gäller och har en fart som inte många andra i truppen har.

ANNONS

Jonna Anderssons största chans lär vara om Sverige spelar med tre mittbackar och två wingbackar.

Så om vi går efter siffrorna som visar vilka som har spelat mest i tävlingslandskamperna och fortsätter att spekulera så kanske det landar i att någon av Jonna Andersson eller Sofia Jakobsson hamnar utanför startelvan, beroende på vilket spelsystem Gerhardsson väljer, och om Rolfö är skadefri? Är det Andersson som ryker om det är en fyrbackslinje? Är det Jakobsson som ryker om det är en trebackslinje och om Rolfö är frisk?

Det blir spännande att se.

Publicerad 2019-05-28 kl 08:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto