POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
7v

Hon borde ligga bäst till att ersätta Seger

Så lämnade vi Båstad och är nu på plats i Göteborg. Onsdagens träning, som var den sista i Båstad, var lugn. Spelarna delades in i två grupper. Kollade när de offensiva spelarna tränade avslut. Tyckte att tre spelare utmärkte sig. Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius och Anna Anvegård.

Rolfö med sin fysik, explosivitet, rörelse och beslutsamhet. Blackstenius och Anvegård med skickligheten i sina avslut.

Pratade med Anna Anvegård tidigare i veckan om att hon har gjort imponerande 104 mål på 89 seriematcher (fler mål än matcher i tre av de fyra senaste säsongerna) och att hon har trixat 7 000. Imponerande.

Innan torsdagens träning på Gamla Ullevi stod det klart att Caroline Seger och Olivia Schough missar fredagens VM-genrep mot Sydkorea.

Seger spelade i tisdagens stängda match mot Sydkorea, men tränade inte dagen efter och stod alltså över också på torsdagen. Hon känner av trött- och stelhet i ryggen.

Schough stukade foten i tisdagens match och har inte heller tränat efter det.

Segers skada oroar mest. Trött- och stelhet i ryggen så kort inför VM och i mästerskapet kommer det att vara ett tätt spelschema med tuffa matcher.

Caroline Seger hade troligtvis startat i fredagens match på Gamla Ullevi. Så frågan är vem som ersätter henne och spelar tillsammans med Elin Rubensson på det centrala mittfältet?

Det lär stå mellan Nathalie Björn, Julia Roddar och Julia Zigiotti Olme.

Trion har varit bra på VM-lägret, men är olika spelartyper.

Björns styrkor är att hon har fin spelförståelse, är lugn, klok och trygg med bollen. En spelskicklig spelare.

Roddar är mer fysisk. Löper mycket och bra. Bra i presspelet och en fin bollvinnare.

Roddar var den som tog den sista platsen i VM-truppen. Men det kan kanske vara en fördel att hon spelar tillsammans med Elin Rubensson i Göteborg?

Zigiotti Olme är mer en ytter, men spelade, enligt Gerhardsson, i den sittande positionen mot Sydkorea. Hon är en bra tvåvägsspelare, smart, kvick, finurlig, gör alltid en bra arbetsinsats, och är bra på att slå ut lagdelar, något som Gerhardsson har tryckt mycket på.

Mitt val hade varit Björn.

Sverige har i flera matcher haft problem med offensiven och måste nu växla upp när det kommer till den delen. Då blir det viktigt att ha en bolltrygg spelare som kan växla mellan att hålla i och lugna ner, eller att snabbt spela igenom motståndarens lagdelar. Det spelet passar Nathalie Björn.

Publicerad 2019-05-30 kl 13:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå