Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur viktiga är Fischer och Seger?

Sundbergs blogg

Skador och slitna spelare tätt innan VM. Klart att det oroar. Men samtidigt får andra spelare chans att visa att man är redo.

I Båstad hade det inte gått mer än två dagar innan Fridolina Rolfö avstod en träning, mötte media och berättade att hon kände sig sliten i kroppen. Därefter var Rolfö med ute på några träningar, men tog det väldigt lugnt. Enligt Peter Gerhardsson var hon med en stund i tisdagens match mot Sydkorea. Men om Rolfö var med, hur mycket hon spelade och hur lugnt hon i så fall tog det, det kan bara hon själv och landslaget veta eftersom matchen var stängd för media och åskådare.

Nilla Fischer drogs med en förkylning och gjorde inte ett enda riktigt intensivt pass i Båstad och var inte med på den stängda matchen mot Sydkorea.

Annons

Olivia Schough stukade foten i tisdagens match och har sedan inte klarat av att träna, och missar fredagens möte med Sydkorea i Göteborg.

Caroline Seger tränade inte i torsdags och avstår fredagens match på grund av trött- och stelhet i ryggen.

Dessutom uppger Aftonbladet att Nilla Fischer och Kosovare Asllani inte kommer att finnas med från start i fredagens match.

Asllani fick en smäll på vaden under en träning i Båstad och kanske sitter det i? Fischer har som sagt haft problem under lägret.

Om elva dagar spelar Sverige sin första match i VM och där kommer det att vara ett tätt spelschema och tuffa matcher. Så det är klart att det finns anledning till oro.

Men samtidigt får andra spelare nu chans att visa hur viktiga Fischer, Seger och andra verkligen är. Det är starka karaktärer med massvis av rutin och som Peter Gerhardsson har gett ett stort förtroende. Men bredden ser ändå bra ut.

Annons

Magdalena Eriksson och Linda Sembrant som mittbackar. För utan Fischer lär väl Peter Gerhardsson spela med två mittbackar och inte tre?

Elin Rubensson och Nathalie Björn eller Julia Roddar som sittande mittfältare.

Det är inte illa.

Det ska också bli intressant att se hur Sverige blir i offensiven utan Asllani, som också är en spelare som har fått väldigt stort förtroende av Gerhardsson. Offensiven har hackat och där behöver laget växla upp.

Publicerad 2019-05-31 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto