Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Janogy var bäst mot Ungern - men kan ändå petas

Madelen Janogy tog chansen och var bäst mot Ungern. Ändå kan hon petas mot Slovakien. För om Fridolina Rolfö, som är Sveriges bästa spelare, bestämmer sig för att starta så lär Janogy hamna på bänken.

Janogy gjorde två mål och spelade till vänster på mittfältet mot Ungern, en position som Rolfö hade i VM. Rolfö har varit skadad och är nu tillbaka och hoppade in mot Ungern.

Klart att Janogy kan byta kant och spela till höger, men där har Sofia Jakobsson varit Peter Gerhardssons första val.

Jakobsson gjorde en svag insats borta mot Lettland, men höjde sig och var bättre mot Ungern.

ANNONS

Om tisdagens match hade varit en final så hade Jakobsson startat till höger och Rolfö till vänster. Men nu är det en EM-kvalmatch (i en grupp som Sverige lär vinna) hemma mot Slovakien som är rankat 48 i världen, sämre än Ungern som Sverige besegrade med 5-0, och då är det nog rimligt att tro att Rolfö inte vill starta och riskera något, vilket i så fall betyder att Peter Gerhardsson kan ta ett bekvämt beslut och låta Janogy starta igen.

Loreta Kullashi hoppade in mot Ungern och gjorde ett mål. Visst, hon kom in efter 82 minuter och det stod 3-0 mot uppgivna motståndare. Men det fanns vilja, mod och driv som var intressant att se, och det gav mersmak.

Caroline Seger och Elin Rubensson saknades mot Ungern och missar även mötet med Slovakien. Nathalie Björn och Julia Zigiotti Olme fick därför starta på det centrala mittfältet och det är ingen omöjlighet att duon får nytt förtroende på tisdagen. Det blandades och gavs lite väl mycket mot Ungern, framför allt var Zigiotti Olme slarvig och Björn blev ofta ensam. Båda kan bättre och måste visa det mot Slovakien.

ANNONS

Det här är Sveriges sista tävlingsmatch under 2019. Om det blir tre poäng så har laget tre segrar på tre matcher i EM-kvalet och då blir det ett väldigt högt betyg för landslagets år.

Publicerad 2019-10-08 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto