Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Här är spelarna som har varit bäst i allsvenskan

Sundbergs blogg

Det är många spelare som har gjort avtryck den här säsongen. En del under en halv säsong och en del under hela säsongen.

Jordan Larsson, Darijan Bojanic, Patrik Karlsson Lagemyr, Marcus Danielson, Muamer Tankovic, Anders Christiansen, Nikola Djurdjic, Simon Sandberg och Sebastian Larsson är några av spelarna som jag har fastnat för.

Är med i juryn i Allsvenskans Stora Pris och rösterna har redan skickats in. Att man inte får vänta och se hur serien slutar gör att det blir lite klurigare. Speciellt när det kommer till tränarna.

Flera tränare har gjort det bra, främst Poya Asbaghi, Stefan Billborn och Thomas Lagerlöf/Kim Bergstrand.

Billborn har gjort ett strålande jobb i Bajen. Laget har slagit sitt målrekord, slåss om guldet och spelarna presterar och utvecklas. Många har hittat rätt, och det har Billborn del i. Här finns stjärnor som är givna från start, och som i omgång efter omgång har dominerat, blandat med lojala spelare i Imad Khalili, Vladimir Rodic och Davor Blazevic som har levererat när chansen har kommit.

ANNONS

Lagerlöf/Bergstrand har fått ihop ett riktigt starkt lagbygge där alla är viktiga och där ingen faller ur ramen. Det centrala blocket med Marcus Danielson, Jacob Une Larsson, Fredrik Ulvestad och Jesper Karlström har verkligen imponerat. Längst fram har Mohamed Buya Turay levererat och i målet fick Tommi Vaiho chansen och tog den.

Många, inklusive mig själv, trodde att IFK Göteborg skulle få ännu ett tufft år och få kriga för att hålla sig kvar. Men så blev det inte. Spelare som Patrik Karlsson Lagemyr, Carl Starfelt, Giorgi Kharaishvili, Alhassan Yusuf och Robin Söder har imponerat och nu ser det plötsligt ljusare ut än på länge för klubben.

Lika muntert är det inte i Solna, trots att man har spelat ihop 59 poäng. Rikard Norling har fått en hel del skit och kritiken av spelet går att förstå.

ANNONS

Förra säsongen hade laget Kristoffer Olsson och det är givet att det är svårt att ersätta honom, och det har man inte klarat av att göra. Med Olsson på mittfältet hade laget mer boll och det blev bättre jämvikt mellan försvar och anfall.

Utan Olsson på mittfältet har det blivit mer baktungt. Det har gjort livet jobbigare för spelare som var bättre förra året, som Per Karlsson, Enoch Kofi Adu och Oscar Linnér.

Mitt val: 1. Stefan Billborn, 2. Thomas Lagerlöf/Kim Bergstrand, 3. Poya Asbaghi, 4. Uwe Rösler, 5. Rikard Norling.

När det kommer till spelarna måste man ha gjort minst 15 matcher för att kunna få en röst i Allsvenskans Stora Pris.

Bland anfallarna gjorde Jordan Larsson en fantastisk vår med elva mål på 16 matcher (15 från start) innan han skrev på för Spartak Moskva. Nästan lika många mål som anfallarna som snart har spelat en hel säsong och är i topp i skytteligan.

ANNONS

Funderade länge på att ta Larsson som etta i kategorin årets anfallare men valde till slut Nikola Djurdjic. Han har gjort tolv mål och sju assist och har med sina poäng och sitt driv och inställning varit väldigt viktig för sitt lag i guldjakten.

Mitt val: 1. Nikola Djurdjic, 2. Jordan Larsson, 3. Markus Rosenberg, 4. Mohamed Buya Turay, 5. Giorgi Kharaishvili.

Bland mittfältarna gjorde Patrik Karlsson Lagemyr också en fantastisk vår innan han skadade sig. Men ”Paka” får man inte ta med på grund av att han inte gjort 15 matcher.

Anders Christiansen har varit ovärdelig för Malmö FF, Muamer Tankovic har gjort 21 poäng på 26 matcher och toppar skytteligan på 14 mål och har också chans att vinna assistligan (står på sju stycken).

Sebastian Larsson har varit bäst och viktigast i AIK.

Darijan Bojanic har verkligen hittat rätt i Hammarby. Talangen som hade mycket i sig men som hade svårt att få ut det. Nu får han ut det, har varit en av Bajens viktigaste spelare, gjort tio assist, vilket gör att han toppar den allsvenska assistligan. Räknar med att Bojanic kommer med i landslagets januaritrupp.

ANNONS

Mitt val: 1. Anders Christiansen, 2. Muamer Tankovic, 3. Sebastian Larsson, 4. Darijan Bojanic, 5. Jeppe Andersen.

Bland försvararna har Marcus Danielsson varit bäst och bakom kommer Rasmus Bengtsson. Sedan Jacob Une Larsson och Simon Sandberg. Une Larsson har varit en bra försvarsspelare hela säsongen och med honom på planen har Djurgården bara släppt in 14 mål. Sandberg har gått från klarhet till klarhet, är ofta ett hot för motståndarna och har gjort sju assist som högerback (borde fått ännu fler.

Mitt val: 1. Marcus Danielson, 2. Rasmus Bengtsson, 3. Jacob Une Larsson, 4. Simon Sandberg, 5. Rasmus Lindgren.

Av målvakterna har Johan Dahlin, Isak Pettersson och Tommi Vaiho varit framträdande.

Mitt val: 1. Johan Dahlin, 2. Isak Pettersson, 3. Tommi Vaiho, 4. Peter Abrahamsson, 5. Giannis Anestis.

ANNONS

Mina fem MVP är: 1. Anders Christiansen, 2. Marcus Danielson, 3. Sebastian Larsson, 4. Nikola Djurdjic, 5. Markus Rosenberg. Det här är en svår kategori då det finns många som har varit viktiga för sina lag. Tänker också på Fredrik Ulvestad, Darijan Bojanic, Jeppe Andersen, Muamer Tankovic, Rasmus Bengtsson med flera.

Som årets unga spelare: 1. Alhassan Yusuf, 2. Adi Nalic, 3. Aslak Fonn Witry, 4. Max Svensson, 5. Jake Larsson.

Känslan är att några av de nämnda spelarna kommer att vara med i landslagets januaritrupp. Tänker på Darijan Bojanic, Simon Sandberg, Muamer Tankovic, Jacob Une Larsson och Isak Pettersson.

Janne Andersson har ju varit mycket för att ta med unga spelare på turnén och därför är det väl tveksamt om Rasmus Bengtsson, Johan Dahlin, Rasmus Lindgren och Peter Abrahamsson kommer med.

ANNONS

Årets bästa elva, med 5-3-1-1: Johan Dahlin – Simon Sandberg, Marcus Danielson, Rasmus Bengtsson, Jacob Une Larsson, Sören Rieks – Anders Christiansen, Sebastian Larsson, Darijan Bojanic – Muamer Tankovic – Nikola Djurdjic.

Det blir fyra spelare från Malmö FF, fyra från Hammarby, två från Djurgården, en från AIK.

Publicerad 2019-10-30 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto