Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hon är värd att få starta i landslaget

På onsdag spelar Sverige mot Tyskland i Algarve cup och hittills har det mesta inför matchen handlat om corona-viruset.

ANNONS

På grund av spridningsrisken har Sverige stoppat Linda Sembrant från att vara på plats i Portugal.

Danmark har stoppat Sofie Junge.

Anledningen är att coronaviruset har brutit ut i norra Italien och båda spelar i Juventus.

Men ändå är det italienska landslaget i Algarve med tio spelare från Juventus. Men däremot har man stoppat flera spelare från Milan från att åka med.

Rörigt och anmärkningsvärt att länderna tänker helt tvärtemot varandra när det gäller spridningsrisk. Känslan efter att ha pratat med landslagets läkare Mats Börjesson och landslagschefen Marika Domanski Lyfors är att Sverige inte kommer att spela en match mot Italien om lagen skulle ställas mot varandra.

***

Hur kan Sverige ställa upp mot Tyskland?

Nilla Fischer, Linda Sembrant och Elin Rubensson har startat i många landslagsmatcher. Utan trion i Algarve cup får andra möjlighet att ta chansen.

ANNONS

Nathalie Björn lär ligga bra till när det kommer till vem som lägger beslag på platsen som central mittfältare bredvid Caroline Seger. Hon skulle ha startat i stället för Rubensson i VM-semifinalen mot Nederländerna, men blev sjuk och kastade in handduken under uppvärmningen. Sedan gick hon före Rubensson i bronsmatchen mot England.

Därför känns det logiskt att Björn spelar som central mittfältare, och också helt rimligt.

Linda Sembrant stoppades från att åka till Portugal och spela för Sveriges landslag. Det betyder att båda mittbackarna från VM (Sembrant och Nilla Fischer) saknas.

Amanda Ilestedt har bytt upp sig från Turbine Potsdam till Bayern München och lär starta mot Tyskland. Det kan bli att hon bildar mittbackspar med Magdalena Eriksson som har gjort det väldigt bra på den positionen i det engelska topplaget Chelsea.

ANNONS

Eriksson är lagkapten och mittback i Chelsea, men har oftast fått spela vänsterback i landslaget. Nu kan det mycket väl bli så att hon får spela på den positionen hon helst vill vara på, och det skulle i så fall öppna upp för Jonna Andersson som vänsterback.

Andersson har gått från klarhet till klarhet i Chelsea, är given i deras startelva och har gjort fem assist i ligan. När Chelsea vann ligacupen låg hon bakom ett av målen efter ett fint inlägg från vänster. Efter fina insatser mot bra lag i England har Jonna Andersson visat att hon är värd chansen när landslaget spelar Algarve cup.

Så här kan Sverige ställa upp mot Tyskland: Hedvig Lindahl – Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Caroline Seger, Nathalie Björn – Sofia Jakobsson, Kosovare Asllani, Fridolina Rolfö – Stina Blackstenius

ANNONS
Publicerad 2020-03-03 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto