POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

Vilken landslagsspelare tar chansen - här är sex spelare att ha koll på

Det är så klart alltid viktigt att prestera, vare sig det det är en match i allsvenskan eller en träning eller match i landslaget. Algarve cup är inget undantag. Förra året tog Mimmi Larsson chansen och gjorde tre mål mot Schweiz vilket banade väg in i VM-truppen.

Årets Algarve cup är ett bra tillfälle att visa att man på kort sikt vill vara med i EM-kvalet och sedan i OS, och på längre sikt att man är en spelare för EM 2021.

Här är sex spelare att ha koll på i Algarve cup, där fem var utanför VM-truppen och en var med men hade svårt att få speltid.

Hanna Bennison, Rebecka Blomkvist, Jessica Samuelsson, Loreta Kullashi, Jonna Andersson och Emma Kullberg.

Hanna Bennison och Rebecka Blomqvist har gått väldigt bra i allsvenskan. Bennison ses som en av Europas största talanger, utsågs till årets genombrott i allsvenskan, och satte sedan avtryck i landslagsdebuten mot USA.

Blomqvist är en vass avslutare och har två år i rad slutat tvåa i den allsvenska skytteligan (26 mål på 41 starter). Med Anna Anvegård utanför truppen borde Blomqvist kunna få en del speltid i Algarve.

Med Hanna Glas utanför startelvan i PSG (snart fyra månader sedan hon startade i ligan) och med Jessica Samuelsson tillbaka efter skadeproblem så är det konkurrens om platsen som högerback. Samuelsson har tidigare visat att hon håller hög klass, något som tog henne från Linköping till Arsenal innan hon återvände till Sverige för att hitta tillbaka efter skadeproblem.

Loreta Kullashi har hamnat i skuggan av Hanna Bennison-hajpen. Men faktum är att 20-åriga Kullashi är ett av Sveriges största framtidsnamn.

Redan för två år sedan svarade hon för en succédebut i landslaget, men sedan stannade karriären upp på grund av skador. Förra säsongen var hon tillbaka på allvar och var en stor anledning till Eskilstunas fina lyft under hösten.

Kullashi är en spelare som kan bryta mönster och är duktig när hon kommer rättvänd mellan motståndarnas mittfält och backar. Bra teknik och spelförståelse och är bra på att göra mål och assist. I höstas fick hon chansen i EM-kvalet och gjorde mål direkt mot Ungern. Tuff konkurrens i landslaget då hon helst spelar på den positionen som Kosovare Asllani har.

Jonna Andersson har varit med i landslagstruppen men haft svårt att få speltid. Algarve cup kan bli en chans att visa att hon vill ha platsen som vänsterback.

Jonna Andersson är given i Chelseas startelva, förlängde nyligen kontraktet och fick då mycket beröm av lagets tränare Emma Hayes.

Hon har gjort det väldigt bra, både defensivt och offensivt, mot bra motstånd i England, och svarat för fem assist i ligan.

I landslaget har hon varit utanför startelvan då Peter Gerhardsson har valt Magdalena Eriksson som vänsterback. I Algarve cup saknas ett par mittbackar, något som kan öppna upp för Magdalena Eriksson som mittback och Jonna Andersson som vänsterback.

Emma Kullberg gjorde en stark säsong i Örebro och har nu skrivit på för Göteborg. En spännande mittback som är skicklig i spelet med fötterna. När Linda Sembrant fick stanna hemma ökade chansen till speltid för Kullberg.

Publicerad 2020-03-04 kl 11:08

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto