Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppsala hade yngsta laget i premiären - Linköping fick skönaste segern

Sundbergs blogg

Det var inga större skrällar i den damallsvenska premiären utan det gick ungefär som förväntat.

Guldfavoriterna Rosengård och Kopparbergs/Göteborg vann, även om Rosengårds seger satt långt inne och Vittsjö gjorde självmål, och Göteborg var illa ute i första halvlek mot Kristianstad.

Linköping tog den tydligaste segern, 3-0 hemma mot bottentippade Växjö. Säkert skönt för spelarna och tränaren Olof Unogård med en bra start efter många negativa rubriker med tvist med Kopparbergs/Göteborg, påhopp från agenter, och kritik från några före detta spelare.

Det verkar ju som att det var sprickor och splittringar förra året, och det verkar också som att det var några som klubben inte ville ha kvar, och då kan det ju bli besvikelse och irritation.

Annons

Blir spännande att dels se om spelarna som kritiserat levererar i sina nya klubbar, dels att se om Linköping har blivit av med sina problem och om stämningen nu är bra och om laget kommer att leverera.

Linköpings nyförvärv Ebere Orji satte avtryck direkt med två mål och en fixad straff före halvtid. Blir spännande att se hur länge klubben får behålla henne om framfarten fortsätter. Hugger Kopparbergs/Göteborg?

Men Göteborg har ju redan flera vassa anfallare, som Rebecka Blomqvist, som tillsammans med Ebere Orji, får ses som omgångens spelare.

Blomqvist löpte sönder Kristianstads trebackslinje och kontrade vaket och säkert in matchens två första mål. Det märktes att bortalaget saknade Sif Atladóttir och Therese Ivarsson, nu låg försvaret högt, läste spelet dåligt, och hade stora problem med Blomqvists djupledslöpningar.

Annons

Men faktum är att matchen var jämn i 40 minuter och Kristianstad hade två jättelägen att ta ledningen.

Nykomlingen Uppsala fick en fin start med 3-2 hemma mot Djurgården. Cassandra Korhonen visade att hon även kan göra mål i den högsta serien.

Gillar att Uppsala hade en medelålder på 22 år i startelvan. Med det var man det yngsta laget av alla i premiären. Uppsala hade bara en spelare över 25 år, hon var 26.

Linköping hade den äldsta startelvan med en medelålder på 26,6 år, med bara fyra spelare under 27 år.

Så här såg medelåldern ut i lagens startelvor:

Uppsala, 22 år
Kif Örebro, 22,5 år
Växjö, 23,8 år
Djurgården, 24,4 år
Eskilstuna, 24,4 år
Umeå, 24,4 år
Rosengård, 24,6 år (Caroline Seger, 35, satt på bänken och hade annars höjt medelåldern)
Göteborg, 25 år
Kristianstad, 25,7 år
Piteå, 25,8 år
Vittsjö, 26 år

Annons
Linköping, 26,6 år
Publicerad 2020-06-29 13:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto