Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Supertalangens historiska vecka avslutas med ett nytt kontrakt

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Landslagsval, historiskt mål, 18-årsdag och nytt kontrakt. Bayern Münchens supertalang, Jamal Musiala, har haft ett par intensiva dagar.

STARTEN

Som femåring började Musialas fotbollskarriär i TSV Lehnerz som är en klubb vid staden Fulda cirka en timme nordöst om Frankfurt. Han sågs redan då som en talang och fick därför spela med åldersgruppen som var ett år äldre.

Som sjuåring flyttade han med sin familj till England då hans mor skulle studera i Southampton. Musialas fotbollsresa fortsatte när Southamptons scouter fick syn på honom under ett fotbollsläger och erbjöd honom en plats i Southamptons akademi. Hans vistelse i Saints blev dock inte långvarig då han bara ett år senare fick ett stipendium i Chelseas ungdomsakademi.

Annons

Som 13-åring fick Musiala chansen i Englands U15-landslag och landslagskarriären fortsatte sedan i Englands U16. Då man inte är bunden till ett och samma land som ungdomsspelare tog Musiala även chansen att spela i Tysklands U16. Han återvände dock sedan tillbaka till Englands U-landslag som han tills idag har representerat.

Samtidigt som han fick chansen i U-landslagen visade han framfötterna i Chelsea och i och med detta fick han debutera i deras U18-lag redan som 15-åring.

FLYTTEN

Sommaren 2019 lyckades Bayern München värva den då 16-årige Musiala på free transfer från Chelsea. Knappt 11 månader senare gjorde Musiala debut i Bayern Münchens A-lag och blev därmed den yngsta FCB-spelaren i Bundesliga någonsin. Kort därefter blev han även den yngsta målskytten i Bundesliga någonsin för Bayern.

Annons

Det är tydligt att Musiala vågar ta för sig när han väl får chansen. I toppmötet mot RB Leipzig i höstas hoppade han in och nätade direkt.

I tisdags blev han dessutom den yngsta tyska målskytten någonsin i Champions Leagues historia.

Annons

KONTRAKTET

Det är ingen hemlighet att Bayern München vill säkra supertalangens framtid i klubben. Enligt bland annat Bild, Sky och Kicker kommer Musiala skriva på ett proffskontrakt med Bayern München som sträcker sig till 2026. Klubben har varit väldigt tydliga med att de tror på Musialas förmåga och att han kommer vara en vital del av laget framöver. Med sin mångsidighet har han det som krävs för att spela på flera positioner i mittfältet.

VALET

De senaste veckorna har den stora frågan varit vilket landslag Musiala kommer välja. Tysklands förbundskapten Joachim Löw var på plats i München under en ligamatch i januari för att träffa Musiala personligen. Löw berättade att dörren till det tyska landslaget är öppen. Det tyska förbundet är dock inte de enda som har försökt rekrytera 17-åringen. Englands förbundskapten Gareth Southgate ska enligt Bild ha haft ett längre videosamtal med Musiala och då berättat om hur han planerar med honom och de andra engelska superstjärnorna såsom Jadon Sancho och Phil Foden.

Annons

Det var länge oklart vem som skulle vinna ”dragkampen”, men i onsdags blev det officiellt att Musiala kommer representera det tyska landslaget.

– I slutändan gick jag på min känsla, som under en längre tid har varit att välja att spela för Tyskland, som är landet jag är född i, men det var ändå inte ett enkelt beslut för mig, säger han till The Athletic. 

Musiala

Konkurrensen är tuff, men Musiala har visat på en enorm kvalité och potential. Dessutom har han en fördel i att han spelar regelbundet med viktiga landslagspjäser såsom Neuer, Kimmich, Gnabry, Sané och Goretzka. Detta kommer göra det enklare för honom att integreras i det tyska landslaget. Det har varit en fin vecka i fotbollens värld och i synnerhet för den tyska fotbollen – en blivande stjärna är på uppgång!

Publicerad 2021-02-26 09:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto