Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nu får det räcka - är detta ett aprilskämt?

Tysklandsbloggen

Twitter: @Keven_Bader (för daglig update)

Joachim Löws förlustfria svit i VM-kvalsammamhang avslutades på värsta möjliga sätt med en historisk förlust mot Nordmakedonien. Detta är blott den tredje VM-kvalförlusten för Tyskland NÅGONSIN: 

  • Portugal 1985
  • England 2001
  • Nordmakedonien 2021

NU RÄCKER DET

Jag kanske börjar framstå som tjatig, men nu MÅSTE Löw ta med Thomas Müller, Jerome Boateng och Mats Hummels. Det försvarsspel som Tyskland visade upp igår var ännu en gång helt bedrövligt. Det saknas också någon i det offensiva ledet som tar taktpinnen och leder laget framåt och detta blir särskilt tydligt i pressade situationer som igår. Det var tydligt att Sané, Gnabry och unge Havertz, till skillnad från Müller, inte har lugnet och rutinen i dessa lägen.

ANNONS

SORGLIGT

Det har tyvärr gått så långt att jag tycker synd om Timo Werner. De senaste månaderna har han missat läge efter läge i Chelsea. Mot nordmakedonien hade han ett drömläge (öppet mål) att ge Tyskland ledningen. Istället missar han bollen och kort därpå skjuter gästerna in det avgörande målet. Frågan är om Werner kan komma upp ur det djupa hål som han har fallit ner i. Jag hoppas det, han är en kämpe, men det kommer i så fall inte bli en lätt resa för honom. 

Då det är så nära inpå EM-slutspel och det inte finns någon given ersättare tror jag inte att Löw kommer få sparken nu. Förbundet har sedan VM-fiaskot 2018 lagt alla sina ägg i ”Löw-korgen”.

Jag hoppas att detta var den käftsmäll som Tyskland och Löw behövde för att vakna. Detta är ännu ett mörkt kaptiel i den tyska fotbollshistorien. Tyskland har gått en lång ökenvandring sedan VM i Ryssland. Jag hoppas att die Mannschaft lyckas leverera med någon form av stolthet i sommar – det är dags att leva upp till landets historik och tröjans betydelse! 

ANNONS
Publicerad 2021-04-01 07:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto