Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den speciella resan till Georgien

Zecira Musovic

Då var jag hemkommen till England igen efter ännu ett landslagsläger. Det blev ett läger där vi flög över till Georgien för två effektiva dagar för VM-kval mot dem och sedan tillbringades resten av dagarna i ett blåsigt Göteborg. En VM-biljett till Australien och Nya Zeeland kneps efter oavgjort igår mot Irland men bortamatchen mot Georgien blir ändå den som kommer att etsa sig fast i mitt minne bäst – av flera olika anledningar.

Resan till Georgien var speciell och det fanns flera orsaker till det. Först och främst ligger det geografiskt sett lite knasigt till och närheten till Ryssland var något som personligen för mig inte gjorde resan helt orosfri. Den rådande situationen med det krig som förs är något som är skrämmande. Att sätta sig på ett flyg och bege sig ännu närmre kriget var inte helt bekvämt. Däremot måste jag ge en stor eloge till ansvariga i landslaget som gjorde att resan till slut kändes trygg och välplanerad för att oron snabbt skulle släppa.

Utsikten från mitt hotellrum i Georgien fick mig att reflektera. En huvudstad, Tbilisi, som kändes sliten och grå. Vi skulle möta ett lag som haft och har kriget väldigt nära sig och sin omgivning. Det kan inte vara lätt att tänka på fotboll i en sådan situation som spelare. Egentligen bör det inte vara tillåtet att begäras spela viktiga matcher under rådande omständigheter. Samtidigt som det kanske just är det som är räddningen; att få spela fotboll, göra det en älskar och tänka på annat. Jag är kluven i frågan.

Annons
Utsikten från hotellrummet.

Det blev en lyckosam historia för oss i Georgien, sett till tre plockade poäng och massa mål att addera till målskillnaden. 15-0 blev det till slut. Dock en misslyckad historia för fotbollen i sin helhet. Ett sådant resultat hjälper varken oss spelare, de olika förbunden eller intresset för sporten. Jag hoppas att det kommer utvecklingsförslag inom kort för hur upplägg av matcher ska göras för att gynna utvecklingen i sin helhet.

En VM-biljett är knipen och därmed är vår plats säkrad i det mästerskap som går av stapeln i Australien och Nya Zeeland år 2023. Men först är det dags för EM i sommar i England. En sak är säker; det mästerskapet lär inte sluta med några “15-0”-matcher. Så enkelt ska vi inte ha det.

Publicerad 2022-04-13 21:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto