Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Totalt misslyckad planhållning till Melbourne

Zecira Musovic

Årets sista landslagsläger är avslutat och denna gången tillbringades större delar av dagarna i Australien, närmare bestämt i coola och konstnärliga Melbourne. Det blev några spännande och lärorika dagar minst sagt, där utmaningarna radades upp en efter en ända sedan jag satte mig på det där första flyget från Manchester. Vi är en bra erfarenhet rikare inför nästa sommars VM i just Australien och Nya Zeeland. Vem vet, dessa dagar kanske visar sig bli en viktig nyckel till önskad framgång. 

Efter cirka 25 timmars resande var vi framme i Melbourne. Med elva timmars tidsskillnad från London-klockan så var jetlagen påtaglig. Jag hade rutat in mig på att jag skulle sova enbart några timmar på det sista, längre flyget. 5-6 timmar var planen, så att jag kunde börja ställa om tiden direkt och förhoppningsvis vara lite trött när vi väl var framme på plats. Elva timmar senare vaknar jag och kollar på klockan. Två timmar till landning. Totalt misslyckad planhållning från egen sida. Utvilad var jag i alla fall. Det skulle jag få smaka på när jag, väl framme på hotellet vi skulle bo på, snabbt tryckte i mig en banan och svepte i det lilla mjölkpaketet som låg i kylskåpet tänkt för kaffet, klockan 03 på natten. Jag hade ett äpple också, men att knapra på ett äpple mitt i natten kändes lite väl desperat. 

Annons

Tre träningspass skulle vi hinna med innan matchen mot Australien. Tre pass som var tvungna att modifieras ordentligt till något lugnare då tidsomställningen inte riktigt tillät annat. Det blev bättre för varje dag som gick, men det var ändå inte optimalt. Jag tyckte det var knepigt, att behöva brottas med att jag visste att jag inte kunde ha för höga förväntningar och krav på mig själv till att ändå vilja prestera bra fotboll. Det gick liksom inte ihop. 

Det var dags för matchdag. Första dagen sedan vi kom till Australien som jag kände att jag fick några timmars sammanhängande sömn, äntligen. Men jag mådde inte lysande. Jetlagen kändes i kroppen fortfarande och huvudet kändes som en ballong. Jag försökte att acceptera alla tankar som pågick i huvudet och se dem som just bara tankar och känslor. Jag fick göra vad jag kunde av situationen helt enkelt, spela med de kort jag hade med vetskapen om att jag gjort det jag kunnat för att förbereda mig maximalt utifrån givna förutsättningar. 

Annons

Resultatmässigt gick matchen som det gick mot ett bra Australien inför storpublik i Melbourne. Självklart är vi långt ifrån nöjda med det. Men sett till hela resan så är det massor av erfarenheter och lärdomar som vi kan ta med oss inför vad som komma skall. Det är enkelt att stirra sig blind på nuet och vara besviken över mindre bra resultat. Men man ska komma ihåg processen och det långsiktiga. Anledningen till varför man tar sig igenom det kortsiktiga. Anledningen till att man sätter sig på ett plan i ett dygn för att komma till en plats där vi behöver vända helt på dygnet i princip. Vi ska komma ihåg att det faktiskt är i sommar som medaljer delas ut. Nu samlar vi bara nycklar som ska kunna göra oss mottagliga för den där medaljen. 

Publicerad 2022-11-15 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto