Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allt gott har ett slut

Zecira Musovic

För snart tre år sedan så fick jag förfrågan om att skriva för Fotbollskanalen. Jag skulle komma med spelarperspektivet på olika ämnen som var heta för stunden. Kombinationen att jag dras till utmaningar och att jag gillar att skriva gjorde att det kändes självklart att hoppa på det tåget. Men jag var tydlig med att jag inte ville vara eller bli den där bittra damfotbollsspelaren som tycker att allt är orättvist och att kvinnor är allt och alla. Jag ville stå för vad jag tycker och göra min röst hörd, på ett rättvist sätt där kön eller bakgrund inte spelar någon roll. Fotbollskanalen gav mig fria tyglar i det, vilket har gjort att vi kunnat skapa något intressant. 

Det finns många orättvisor i fotbollsvärlden och ständigt kommer det nya frågeställningar som berör. Som spelare har vi fått en röst men vi har också fått en förväntan på oss kring vad vi ska och inte ska säga. Kanske har vi skapat den förväntan själva. För mig är det extremt viktigt att våga använda den rösten, egentligen för oss alla i samhället. Att vi vågar ge oss in i en diskussion för att föra den vidare är något jag vill se fler göra. Så länge vi utgår ifrån att vi alla vill förbättra, så ser jag inget fel med att räcka upp handen och tycka till. 

Att vara en del av mediavärlden har varit spännande och stundtals utmanande. Det som jag själv tycker ska locka intresse och aktivitet har ibland varit motsatsen. För mig har det blivit tydligt vad som lockar klicks och vad som får läsare att interagera. Jag förstår varför de ansvariga utformar en rubrik på ett visst sätt, även om det ibland inte alls speglar textens syfte. En gång blev jag kontaktad av en annan spelare, som ifrågasatte varför jag valt en viss bild och att ämnet inte alls hade med spelaren att göra. Snabbt fick jag ursäkta mig och berätta att det inte är jag som valt varken bild eller rubrik. Men det är så det ser ut och det var även något som gjorde att jag själv tog tag i mina egna rubriker. 

Annons

Media har extremt mycket påverkan på människor, de kan styra vår perception av något så ofantligt. En spelare som vi har noll koll på kan helt plötsligt vara ”en riktigt bra spelare”, eller ifall det vill sig illa kan vi kategorisera den spelaren som ”aldrig levererar”. Därför tycker jag att media har ett stort ansvar i ett samhälle. Ett ansvar kring att göra sin faktakoll innan en faktiskt publicerar i offentligheten. Här önskar jag mig en förbättring och det här är något som blivit tydligare för mig under mina två år på kanalen. 

Efter nästan tre år på Fotbollskanalen har jag kommit till en punkt där jag känner mig redo för att testa något nytt, ta mig an en ny utmaning och låta er hänga med på resan på ett annorlunda sätt. Därför har jag beslutat att steppa ner från det här uppdraget och fortsätta i egna kanaler, där jag kan bygga mitt innehåll utifrån vad jag tycker är viktigt för mig och mina följare. Där jag kan låta er hänga med utan att tänka på ifall det ska generera klicks eller skapa stora rubriker. 

Annons

Med det sagt vill jag passa på att tacka för allt stöd som jag har fått från er här rörande mina texter på Fotbollskanalen. Tillsammans har vi väckt liv i diskussioner som många gånger har blivit riktigt, riktigt bra. Ni har inspirerat mig att fortsätta tänka utanför boxen, att våga kliva utanför trygghetszonen. Fotbollskanalen har gjort att jag är en att räkna med inom mediabranschen i framtiden. En kvinnlig version av Olof Lundh kanske? Absolut inte. Han är för bra. 

Under tiden så önskar jag er en God fortsättning och Gott Nytt år! Vi börjar med att ses på zeciramusovic.com, sedan får vi se vilka nya utmaningar jag kommer att ta mig an. 

Publicerad 2022-12-29 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto