Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svensk klubblagsfotboll halkar efter

Zecira Musovic

Efter vår övertygande vinst i onsdags mot Real Madrid i Champions League kunde vi slappna av och titta på resterande gruppspelsmatcher under torsdag kväll. FC Rosengård spelade mot portugisiska Benfica på bortaplan. En match som de förlorade med 1-0. Även om det är en knapp fördel för portugisiskorna så är det ändå ett resultat som pekar på att svensk klubblagsfotboll halkar efter i fotbollseuropa.

FC Rosengård har en tuff grupp i Champions League. Förutom Benfica i sin grupp så har man även tunga Barcelona och Bayern München. De sistnämnda är lag som känns nästintill som en omöjlig uppgift, medan Benfica är en möjlig match. Efter tre gruppspelsmatcher står FCR med noll poäng i sin kolumn. För mig säger det att Champions League blivit mer av ett viktigt fönster att synas för svensklagen. Det har blivit en turnering där spelarna får viktig, internationell erfarenhet snarare än att det ger något hopp om titlar.

Nu har vi enbart ett lag från Sverige kvar i turneringen. Häcken lyckades inte kvala in denna gång. Vi har gått från att för något år sedan drömma och satsa på att kunna gå hela vägen i Champions League, till att kämpa för att ens nå gruppspel. Mycket har hänt på damsidan, det är nu sedan gammalt. Jag minns när vi, då tillhörde jag FCR, slogs ut av Wolfsburg i kvarten på målskillnad. Så otroligt nära vi var. Nu ska Wolfsburg över två möten vara omöjlig för ett svensklag.

Annons

Frågan är om svensk klubblagsfotboll ska acceptera läget eller fortsätta att satsa. Jag tror tyvärr att vi hamnat i ett läge där det handlar om att förlika sig med situationen och att göra det bästa av det klubbarna kan. Skyltfönster, utveckling och erfarenhet. Kanske får det vara bra nog.

Bild från match mot Wolfsburg, där vi snöpligt åkte ut på målskillnad

Publicerad 2022-11-25 13:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto