Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Damerna ökar med 70 procent

Zecira Musovic

Engelska Sky Sport har avslöjat en sjuttio procents ökning av de tittarsiffror som finns på sändningarna av damernas liga, WSL sedan det europamästerskap som spelades i fotbollsnationen i somras. Syns du så finns du, likaså gäller det när det kommer till fotboll. Har jag märkt någon skillnad på det intresset som finns kring våra matcher? Svar: Ja.

Efter ett extremt lyckosamt mästerskap för hemmanationen England, så trycktes intresset upp ytterligare för inte minst den inhemska ligan. Det som är intressant är att intresset för landslagsfotbollen har gått hand i hand med klubblagsfotbollen, vilket är ett resultat av det hårda arbete som läggs ner utanför plan. “It´s coming home” sjöngs det länge och till slut så tog England hem bucklan och stod som mästare. Det skapades en otrolig hype kring landslaget och det här är något som de engelska klubbarna hängt på. Nu visar siffror på att det alltså gett resultat när det kommer till ligaspelet.

Annons

Finns det något intresse på matcharenorna då? Absolut finns det de. Allt fler matcher spelas på de stora arenorna, vilket för mig är ett tecken på dels att intresset finns och att klubbarna är självsäkra i att folk faktisk kommer att komma, men även för att behålla den hype som man lyckats skapa i England. Det ska inte få lov att bli en “one off thing“. Publiken är mer intresserade, inte minst märker jag av det genom mina engelska lagkompisar, som blivit hjältar för sitt land och som supportrar verkligen älskar.

Jag tror att Sverige kan lära sig en hel del av den här utvecklingen. Just hur klubblagsfotbollen kan länkas samman till landslagsfotbollen och hur intresset för det ena kanske kan generera intresse för det andra. England har lyckats och min gissning är att det bara kommer att bli bättre.

Annons
Instagram @shesaballer
Publicerad 2022-12-04 18:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto