Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En seriepremiär som avgjordes av straffar

Zecira Musovic

En efterlängtad seriepremiär mot nykomlingarna Liverpool skulle bli en tuff historia för oss. En match där samtliga mål gjordes på straffar och där det röda laget drog det längsta strået till slut. Jag hatar verkligen att förlora, det är ett som är säkert.

Drottning Elizabeth II:s bortgång sköt upp vår seriepremiär från förra veckan till denna vecka. Vi tog bussen upp till Liverpool och visste att det skulle bli en tuff match. Jag längtade till matchstart och att få spela “riktiga” matcher igen. Träningsmatcher i all ära, men inget slår en match när det verkligen gäller. Där riktiga poäng står på spel.

Vi inledde bra och fick med oss en straff som vi förvaltade på bästa sätt. 1-0 Chelsea. Stort bollinnehav men inga fler gjorda mål. Hur många gånger har jag inte varit med om det? Både här i Chelsea men även i FC Rosengård. Motståndarlaget lägger sig lågt och gör det kompakt centralt. Igenkänningsfaktorn är hög hos mig. Att gå till halvtidsvila med knapp ledning är såklart bättre än ett lika-resultat, men det är risky business i min värld. Motståndarna känner att de inte är långt ifrån och självklart bygger de mycket av sin energi in till andra halvlek på det. Så blev det också. Liverpool levde på sin höga energi.

Annons

Andra halvlek resulterar i två straffar mot oss som Liverpool denna gång inte gör några misstag på. Visst är det fördel skytt i en straffspark, men det gnager i mig ändå att släppa förbi mig bollen. Det är ju trots allt mitt jobb, att inte låta den gå förbi. Det var i princip det de hade hela matchen, två straffar och de fick med sig samtliga poäng från kampen. Mindre possession, färre målchanser men ändå fler gjorda mål. Fotbollen är grym ibland.

Som målvakt är en sån match otroligt frustrerande. Man står där och ser på sitt lag, som vrider och vänder, som gör sitt bästa för att få allt att klaffa. Man vill hjälpa till så mycket som det bara går, ändå är ens roll begränsad. Man känner sig otillräcklig. Jag ser tydligt hur Liverpools energi växer med matchens gång, hur självförtroendet ökar efter deras reducering. De pumpar längre bollar, får inkast långt nere på vår planhalva för att skicka upp en av sina spelare som kastar lika långt som många slår inlägg. Det håller på att vända till deras favör och jag har inga riktiga svar. Maktlös känsla. Usch, den är inte kul.

Annons

Fotbollen är grym ibland. Recept mot det? Fortsätta träna och bli bättre.

Publicerad 2022-09-19 16:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto